Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
12:08 | 10/04/2023

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η πρώτη δοκιμαστική διαδρομή των συρμών του Μετρό Θεσσαλονίκης σε όλη τη βασική γραμμή, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 7 Απριλίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συρμός ξεκίνησε από το αμαξοστάσιο της Πυλαίας και έφτασε μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι: “Για Μετρό, να επαναλάβω ότι η δέσμευσή μου για ένα υπερσύγχρονο Μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο ταυτόχρονα θα διαφυλάξει και τον μοναδικό πολιτιστικό θησαυρό της πόλης, γίνεται πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης

Τις προηγούμενες μέρες, για πρώτη φορά, είχαμε δοκιμαστική διαδρομή του Μετρό καθ’ όλο το μήκος της βασικής γραμμής. Εκτιμούμε ότι τα βασικά έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν και οι ουσιαστικές δοκιμαστικές λειτουργίες, ώστε εντός των πρώτων μηνών του 2024 το έργο, επιτέλους, να παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς.

Θέλω να θυμίσω ότι αυτό δεν ήταν καθόλου δεδομένο όταν ήρθαμε στα πράγματα, το 2019, και ένας από τους λόγους που καθυστερήσαμε, έστω και λίγο στην υλοποίηση του έργου, είχε να κάνει με το γεγονός ότι βρεθήκαμε μπροστά σε μία σειρά από δικαστικές εκκρεμότητες που αφορούσαν το σταθμό της Βενιζέλου.

Είμαι απολύτως σίγουρος ότι οι Θεσσαλονικείς, όταν δουν το σταθμό της Βενιζέλου σε πλήρη λειτουργία, θα διαπιστώσουν ότι είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι μπορούμε να έχουμε και Μετρό και αρχαία. Το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα είναι το πιο σύγχρονο Μετρό σε όλη την Ευρώπη και θα είναι, επίσης, ένα μοναδικό Μετρό, διότι ταυτόχρονα θα είναι ουσιαστικά και ένα ζωντανό μουσείο το οποίο θα το χαίρονται εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της πόλης αλλά και οι επισκέπτες που θα το χρησιμοποιούν”, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή:  ertnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis