Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:29 | 20/02/2023

Την εκτίμηση ότι το πλεόνασμα συνέπειας και αξιοπιστίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα μετατραπεί σε ισχυρή ψήφο στις εκλογές, με αποτέλεσμα στις δεύτερες εκλογές να έχουμε αυτοδυναμία της ΝΔ, έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον real fm, στους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

Αναφερόμενος στις εκλογές, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο στόχος για αυτοδυναμία της ΝΔ είναι εφικτό  καθώς θα μετατραπεί σε  ψήφο υπέρ της  το ισχυρό χαρτί της συνέπειας και αξιοπιστίας, αφού «για ό,τι είχε δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, έχουν γίνει πράξη».

Διαβάστε επίσης

Σχολιάζοντας τη θέση Ανδρουλάκη «Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας γιατί απέτυχαν», ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η αντίθεσή του σε αυτή την άποψη είναι δομική, καθώς ο κ. Μητσοτάκης δοκιμάσθηκε και πέτυχε να κρατήσει τη χώρα όρθια σε αντίξοες συνθήκες και να κάνει την Ελλάδα πιο δυνατή. Είπε ότι η ψήφος στη ΝΔ ισοδυναμεί με ψήφο στη σταθερότητα, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει εναλλακτική πρόταση, έχει απομονωθεί από το λαό και αν εφαρμοσθούν αυτά που κατά καιρούς υπόσχεται ο κ. Τσίπρας θα οδηγηθούμε σε νέο μνημόνιο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας το 2022 όπως αυτή αποτυπώθηκε στα επίσημα στατιστικά στοιχεία, σημειώνοντας ότι από τις 79 δολοφονίες – τις λιγότερες των τελευταίων ετών- εξιχνιάσθηκε το 90%. Όπως είπε, οι στατιστικές δείχνουν ότι το 2022 είχαμε μείωση της εγκληματικότητας σε σχέση με την περίοδο 2015-2019. Ο υπουργός σημείωσε εντούτοις πως δεν μπορεί να δηλώσει ικανοποιημένος παρά μόνο αν υπάρξει ακόμη πιο δραστική μείωση της εγκληματικότητας και αίσθημα ασφάλειας για όλους τους πολίτες. Για τον σκοπό αυτό, όπως επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, έχουν προστεθεί 600 Ειδικοί Φρουροί στα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, δίνοντας καθημερινή μάχη κατά της εγκληματικότητας. Οι  επί πλέον Ειδικοί Φρουροί, είχαν ως αποτέλεσμα 70 πρόσθετες περιπολίες στις γειτονιές της Αθήνας, είπε. Παράλληλα, επισήμανε ότι η μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος και η περαιτέρω μείωση της εγκληματικότητας αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε αναφορά και στα σημαντικά αποτελέσματα από τη δράση της ΕΛ.ΑΣ. στον Έβρο, καθώς «έχουμε σφραγίσει τα σύνορα και ενισχύοντας τον φράκτη τα καθιστούμε απροσπέλαστα». Όπως επίσης αναφέρθηκε στην τελευταία επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. με την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος trafficking, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας με τις αρχές της ΗΠΑ και της Κολομβίας.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Η ΝΔ και προσωπικά ο Πρωθυπουργός έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα που θα μετατραπεί σε ισχυρή ψήφο: την αξιοπιστία και την συνέπεια

Θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Πρωθυπουργός έχουν ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα το οποίο δεν θυμάμαι να έχει ξαναϋπάρξει σε προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης: ένα τεράστιο πλεονέκτημα αξιοπιστίας έναντι της αντιπολίτευσης και ειδικά έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Γιατί αυτό που βλέπω έξω είναι πως οι πολίτες λένε παντού ότι ο κύριος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έκαναν αυτό που είπαν.

Δεν υπάρχει κάτι το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης και να μην είχε εξαγγελθεί πριν από τις εκλογές. Υπάρχει λοιπόν ένα πλεόνασμα συνέπειας και αξιοπιστίας, το οποίο θεωρώ θα μετατραπεί σε ισχυρή ψήφο υπέρ της Νέας Δημοκρατίες από τις πρώτες εκλογές, καθώς οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι και οι πρώτες εκλογές, είναι εκλογές ανάδειξη Κυβέρνησης.

Στις δεύτερες εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση

Εάν, το αποτέλεσμα είναι έτσι όπως το πιστεύω, θεωρώ ότι στις δεύτερες εκλογές που θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα, η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση ο στόχος της αυτοδυναμίας της είναι ρεαλιστικός.

Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι είναι μία δύναμη ευθύνης και σταθερότητας και η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι μία ψήφος σιγουριά για το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Είναι πεποίθησή μου ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη, αλλά σε κάθε περίπτωση, ο Ελληνικός λαός με το αποτέλεσμα που θα δώσει στις εκλογές θα μας δείξει και τι Κυβέρνηση θέλει.

Δε νομίζω ότι υπάρχει τίποτα άλλο την ώρα της κάλπης από τον κυρίαρχο Ελληνικό λαό. Επιμένω όμως, ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ένα στόχο την αυτοδυναμία και αυτός είναι εφικτός.

Ο Πρωθυπουργός δοκιμάστηκε και πέτυχε να κρατήσει τη χώρα όρθια σε δύσκολες στιγμές και να κάνει την Ελλάδα ισχυρότερη

Ο κ. Μητσοτάκης δοκιμάστηκε και επέτυχε και κράτησε τη χώρα όρθια στις πιο δύσκολες στιγμές από την μεταπολίτευση εξαιτίας των εξωγενών κρίσεων και των δοκιμασιών που περάσαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Μάλιστα, την έκανε πολύ ισχυρότερη μέσα σ’ αυτή την τετραετία.

Δεν έχω δει να υπάρχει άλλη εναλλακτική στη χώρα, ως κυβερνητική πρόταση, εννοώ από την πλευρά των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Η περίφημη θεωρία του να συνεργαστούν όλοι χωρίς την Νέα Δημοκρατία έχει πάει περίπατο από την στιγμή που το Κομμουνιστικό κόμμα δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν σκοπεύει να μετέχει σε μία τέτοια προσπάθεια. Άρα, ο καθένας καταλαβαίνει ότι η χώρα έχει μπροστά της το δίλλημα σταθερότητα, σιγουριά με μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία ή δεν βλέπω εναλλακτική από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Εσείς έχετε καμία αίσθηση αυτή τη στιγμή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα; εγώ δεν την έχω αυτή την αίσθηση μπορώ να σας απαντήσω με απόλυτη ειλικρίνεια δεν βλέπω πουθενά τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να είναι πρώτο κόμμα σε αυτές τις εκλογές και έχω φτάσει σε σημείο να αμφιβάλλω και εάν επιθυμούν στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα, διότι μ’ αυτά που κάνουν νομίζω ότι απομονώνονται από την μεγάλη πλειοψηφία του μέτρου και της λογικής που υπάρχει στην Ελληνική κοινωνία.

Καθόμουνα και άκουγα λίγο κάποιες οικονομικές εξαγγελίες, αυτές εάν τις εφαρμόσει κάποια Ελληνική κυβέρνηση θα ξαναγυρίσουμε στα μνημόνια. Δηλαδή δεν βλέπω ότι έχουν πραγματική λύση, ότι έχουν εργαστεί να προτείνουν κάτι εναλλακτικό στην Ελληνική κοινωνία και γι’ αυτό τον λόγο, συν την αξιοπιστία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώ ότι το φαβορί είναι η Νέα Δημοκρατία και στη δεύτερη κάλπη θα είναι και αυτοδύναμη!

Ενίσχυση των Α.Τ. του λεκανοπεδίου με 600 νέους Ειδικούς Φρουρούς – 70 επιπλέον περιπολίες καθημερινά στις γειτονιές

Το τελευταίο διάστημα στείλαμε 600 νέους Ειδικούς Φρουρούς στα Αστυνομικά Τμήμα του Λεκανοπεδίου της Αττικής. Η παρουσία τους οδήγησε σε αύξηση κατά 70 των καθημερινών περιπολιών. Άρα, έχουμε 600 πρόσθετους μαχητές σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στην εγκληματικότητα.

Η μάχη ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα είναι, αυτονόητα, πρώτη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία. Προχθές, μάλιστα, θα είδατε ότι υπήρξε μία πολύ σημαντική επιτυχία γιατί ύστερα από 8μηνη συστηματική προσπάθεια, σε διεθνές επίπεδο, με συνεργασία με τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Κολομβίας, εξαρθρώσαμε μία εγκληματική οργάνωση trafficking και σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών που έρχονταν από την Λατινική Αμερική στην Αθήνα.

Το 2022, είχαμε τον μικρότερο αριθμό ανθρωποκτονιών στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια, 79 συγκεκριμένα, από τις οποίες εξιχνιάστηκαν από αυτές τις δολοφονίες το 90%. Αυτό θεωρώ ότι δείχνει μία βελτίωση στις προσπάθειες της Αστυνομίας. Ασφαλώς δεν πρόκειται να σταματήσουμε ποτέ εάν δεν εξιχνιαστεί και η τελευταία δολοφονία διότι ειδικά σε ό,τι αφορά εγκλήματα αφαίρεσης της ζωής ενός ανθρώπου, δεν επιτρέπεται η προσπάθεια να σταματάει ποτέ, παρά μόνο όταν οι δράστες οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Αποτελεσματική η δράση της ΕΛ.ΑΣ. στη φύλαξη των συνόρων, τη μείωση της εγκληματικότητας, την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών

Έχουμε σημαντικά αποτελέσματα από τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατί πρακτικά έχουμε σφραγίσει τα σύνορα από την παράνομη μετανάστευση. Πέρυσι, σταματήσαμε 260.000 παράνομους μετανάστες και ενισχύουμε το φράχτη. Στο εσωτερικό της χώρας δίνουμε μια πολύ σκληρή μάχη απέναντι στην εγκληματικότητα, καθώς οι επιθετικές και ακραίες συμπεριφορές μετά την καραντίνα του κορονοϊού παγκοσμίως έχουν πολλαπλασιαστεί και αυτό συμβαίνει και στην Ελλάδα.

Άρα, η μάχη απέναντι στην εγκληματικότητα είναι απόλυτη προτεραιότητα, στην οποία ρίχνουμε περισσότερους αστυνομικούς στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου της Αττικής, καθώς εδώ υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι το έτος 2022, είχαμε μείωση της εγκληματικότητας που αφορά το μέσο Ελληνικό νοικοκυριό, κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις, εισβολές σε σπίτια σε σχέση με την περίοδο 2015-2019.

Αλλά, ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ως πολίτης, ως πατέρας δύο παιδιών, ως ένας ενεργός πολίτης για δεκαετίες, δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος, παρά μόνο όταν υπάρξει περαιτέρω δραστική μείωση αυτής της εγκληματικότητας που να αγγίζει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis