Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
12:13 | 06/04/2023

Το πλήρωμα του περιπολικού που ενεπλάκη στο επεισόδιο χθες μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο,  υπόκειται σε πειθαρχικό έλεγχο γιατί δεν υπάκουσε την εντολή να μη πλησιάσουν στην περιοχή όπου ήταν οι αναρχικοί, καθώς υπήρχε σχέδιο του αρχηγείου για παρέμβαση δύο διμοιριών των ΜΑΤ, εξήγησε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1», και στην εκπομπή της Χριστίνας Κοραή και Δημήτρη Τάκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως είπε το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή οι εν λόγω αστυνομικοί  δεν ακολούθησαν την εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων. Μετά από ένα 20λεπτο επενέβησαν τα ΜΑΤ και οι αναρχικοί απομακρύνθηκαν από τη Σχολή. Εξήγησε επίσης ότι από τη στιγμή που αστυνομικός ένιωσε ότι απειλείται και πυροβόλησε στον αέρα, ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Ο εισαγγελέας, στη συνέχεια άφησε ελεύθερο τον αστυνομικό αφού έδωσε εξηγήσεις. Ο κ. Θεοδωρικάκος αντέκρουσε τα περί φοβικής αστυνομίας και σημείωσε ότι η εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων να μη πλησιάσει κανένα περιπολικό είχε δοθεί γιατί θα ακολουθούσε επιχείρηση των ΜΑΤ, η οποία όμως καθυστέρησε λόγω του ότι και οι τρεις αστυνομικοί δεν υπάκουσαν και γι’ αυτό άλλωστε  ακολουθείται πειθαρχική διαδικασία σε βάρος τους.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis