Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ
21:42 | 11/02/2023

Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να εδραιώσει την ασφάλεια στο χώρο των πανεπιστημίων για τους φοιτητές, το διδακτικό προσωπικό και τους εργαζομένους σε αυτά, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος,  απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. Μάρκου.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι από τα στελέχη της ΟΠΠΙ, 400 υπηρετούν στα πανεπιστήμια εφαρμόζοντας τα σχέδια ασφάλειας που φέρουν την υπογραφή των πρυτάνεων και 600 από αυτούς, οι οποίοι έλαβαν πρόσθετη εκπαίδευση στην Κομοτηνή, τοποθετήθηκαν σε Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής όπου έχει παρατηρηθεί αυξημένη εγκληματικότητα.

Διαβάστε επίσης

Από τη δράση των ομάδων ΟΠΠΙ αποκαλύφθηκαν όπως σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, αποθήκες με μολότοφ, ενώ διασφαλίζεται η απρόσκοπτη κατασκευή της βιβλιοθήκης στον Αριστοτέλειο.

Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για τους φοιτητές, το διδακτικό προσωπικό και τους εργαζομένους στα πανεπιστήμια, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και θύμισε την επέμβαση της Αστυνομίας στην Φοιτητική Εστία στου Ζωγράφου στην οποία συνελήφθησαν εγκληματικά στοιχεία. «Με τη δική μας κυβέρνηση, η ασφάλεια των φοιτητών, των καθηγητών και των εργαζομένων στα πανεπιστήμια αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Δεν μπορεί να υπάρξει διδακτική διαδικασία, δεν μπορεί να υπάρξει διαδικασία έρευνας χωρίς να υπάρχει ασφάλεια» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Όσον αφορά του 600 ειδικούς φρουρούς ο Υπουργός επεσήμανε ότι έχουν τοποθετηθεί στο σύνολό τους  στα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, με κριτήριο τα οργανικά κενά και τα στατιστικά του χάρτη εγκληματικότητας , προκειμένου να πάρουν μέρος στα συνολικά επιχειρησιακά σχέδια και να ενισχύσουν την παρουσία της αστυνομίας με περιπολίες, τόσο πεζές, όσο και στα περιπολικά της Αμέσου Δράσεως, για να παταχθεί η εγκληματικότητα.

Ο κ. Μάρκου στη δευτερολογία του έθεσε ζητήματα που αφορούν την υπόθεση της Greek Mafia και τον ίδιο τον υπουργό, ο οποίος χαρακτήρισε φερέφωνα εσμού ψεμάτων και συκοφαντιών, όσους κάνουν αισχρή αναπαραγωγή αναληθών και άθλιων κατηγοριών σε βάρος του.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι ο λόγος για τον οποίο αθωώθηκαν από το Δικαστήριο οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Greek Mafia, σε ό,τι αφορά στα πλημμελήματα, είναι ότι για ένα εξάμηνο που η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε τα τηλέφωνά τους, δεν είχε πάρει άδεια από την αντίστοιχη εισαγγελική αρχή.  Αποτέλεσμα το υλικό να κριθεί παράνομο και να μη μπορεί να αξιολογηθεί από το Δικαστήριο. Υπενθύμισε επίσης, ότι όλα τα δημοσιεύματα που υπήρξαν για το θέμα, τα έστειλε στον Εισαγγελέα και στη νέα διοίκηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για έλεγχο. «Ό,τι αναφέρατε ότι έχει σχέση με μυθεύματα, ψέματα και συκοφαντίες που αφορούν δήθεν συνεργάτες μου ή το γραφείο μου πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης. Και κάθε ένας που επανέρχεται στο θέμα, θα πηγαίνει στη Δικαιοσύνη. Γιατί είναι ψέματα και αθλιότητες».

Απέδωσε δε την τακτική κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική τακτική που ακολουθεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσαρμοστεί στην αλήθεια και να σταματήσει τις συκοφαντίες γιατί, όπως τόνισε, «η αθλιότητα έχει κι αυτή τα όριά της».

«Όταν υπήρξαν δημοσιεύματα  τα έστειλα στη νέα διοίκηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για έλεγχο και στον Εισαγγελέα» επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: « Κάθε ένας που θα επανέρχεται για αυτό το θέμα θα πηγαίνει στην δικαιοσύνη γιατί είναι ψέματα και αθλιότητες. Παρασύρεστε επειδή με το θέμα της ασφάλειας έχετε πάρει διαζύγιο όταν ήσασταν κυβέρνηση. Σε δύο – τρεις μήνες έχουμε εκλογές θέλετε να σηκώσετε  κάποια αντιπολιτευτική και συκοφαντική σκόνη μήπως πείσετε κάποιο σοβαρό άνθρωπο για να σας ψηφίσει».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis