Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:58 | 13/02/2023

Την επαναλειτουργία της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων στα Γρεβενά ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την επίσκεψή του στα Γρεβενά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι το κτίριο της Σχολής θα αποκατασταθεί άμεσα, ώστε να λειτουργήσει από το νέο εκπαιδευτικό έτος, φιλοξενώντας 200 Δόκιμους Αστυφύλακες.

Διαβάστε επίσης

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Σχολής που αρχικώς είχε λειτουργήσει το 1990 και ανέστειλε τη λειτουργία της το 2012 λόγω των μνημονίων και στη συνέχεια το νέο, σύγχρονο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Επισκέπτομαι τα Γρεβενά στο πλαίσιο επίσκεψης του Κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα παρουσιάσει μαζί με όλο το κλιμάκιο των Υπουργών το αναπτυξιακό σχέδιο της Κυβέρνησης για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Εδώ στα Γρεβενά, το αντικείμενο του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος είναι το νέο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης των Γρεβενών, ένα αξιοζήλευτο  κτίριο, το οποίο θα στεγάσει τις αστυνομικές υπηρεσίες σε έναν από τους πλέον ασφαλείς Νομούς της πατρίδας μας και το νέο είναι ότι έχω ήδη υπογράψει την επαναλειτουργία της Σχολής της Αστυνομίας.

Μια πράξη, πολύ ουσιαστική και με αρκετούς συμβολισμούς εάν μου επιτρέπετε. Αυτή η Σχολή έκλεισε το 2012, στο πλαίσιο μνημονιακών υποχρεώσεων της Ελλάδας σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την πατρίδα μας.

Σήμερα η Ελλάδα, είναι σε μια φάση ανάταξης και ανάπτυξης παρά τις μεγάλες κρίσεις και δοκιμασίες που υπάρχουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και πορεύεται με σιγουριά προς τα εμπρός.

Ήρθε η ώρα λοιπόν, που εδώ θα φιλοξενηθεί ένας πολύ σημαντικός αριθμός από τους 850 αστυνομικούς της επόμενης χρονιάς. Συγκεκριμένα, 200 αστυνομικοί θα φιλοξενηθούν εδώ στην περιοχή.

Ίσως είναι σημαδιακό που αυτή η Σχολή άνοιξε την εποχή που Πρωθυπουργός ήταν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ξανανοίγει σήμερα, επί πρωθυπουργίας του γιού του, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι ξεχωριστή χαρά και τιμή για εμένα, να υπηρετώ από τη θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και να έρχομαι στα Γρεβενά για να σας φέρω αυτό το καλό νέο.

Έχουμε στενή συνεργασία ως Υπουργείο και ως Ελληνική Αστυνομία με την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη, τον κύριο Αντιπεριφερειάρχη. Θέλω  να τους ευχαριστήσω για αυτή τη συνεργασία όπως και τον Δήμο. Νομίζω ότι, στα Γρεβενά υπάρχει ενότητα όλων και στήριξη του έργου της Αστυνομίας μας επ’ ωφελεία του συνόλου των πολιτών».

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης, Θανάσης Φωλίνας, ο Δήμαρχος, Γιώργος Δασταμάνης, ο Γενικός Επιθεωρητής  Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Γρεβενών, Κωνσταντίνος Ντίνας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis