Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Φωτογραφία: Intime, ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
17:12 | 18/04/2024

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Βορειοανατολικής Αττικής:

Η Γ.Α.Δ.Α. με την υπ’ αριθμ. 2000/23/767328 από 13-4-2024 διαταγή και τον πομπώδη τίτλο «Ενέργειες ανταπόκρισης σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Διαβάστε επίσης

- Φόρμα αξιολόγησης παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας», γνωστοποιεί ότι υφίσταται υποχρέωση για λήψη μέριμνας όσον αφορά στην εξασφάλιση ασφαλούς χώρου διαμονής στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας από 5-4-2024, έως ότου ολοκληρωθεί η αυτόφωρη διαδικασία του αδικήματος.

Η συγκεκριμένη διαταγή αφορά τους διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων, Τμημάτων Ασφαλείας και τα Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας, τους οποίους προτρέπει να αξιοποιούν, εκτός από τις υφιστάμενες πρόσφορες εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, και τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία ή και άλλες Δομές. Επιπλέον, αναθέτει σ’ αυτούς τη μέριμνα για την αξιοπρεπή κατάσταση και λειτουργία των χώρων φιλοξενίας για όσο διάστημα χρειαστεί. Ειδικότερα, θα εποπτεύουν για την καθαριότητα των χώρων, τα είδη πρώτης ανάγκης, τη διατροφή και για τα χρειώδη γενικά. Τέλος, αναφέρεται ότι θα εκδοθεί νεότερη Διαταγή από τη Διεύθυνση Υποστήριξης/Α.Ε.Α. ως προς την ακολουθητέα διαδικασία προς κάλυψη του κόστους που θα προκληθεί, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαχείρισης του περιστατικού θα δίδεται υποχρεωτικά φόρμα, η οποία θα συμπληρώνεται από το προστατευθέν θύμα και η οποία θα εναποτίθεται σε ειδικό προς τον σκοπό αυτό σφραγισμένο κυτίο, εντός της αστυνομικής υπηρεσίας και πλησίον της εισόδου.

Έτσι οι ιθύνοντες γνώστες του θέματος θεωρούν ότι θα αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας σε αστυνομικό επίπεδο. Δεν χρειάζεται δηλαδή θεσμοποιημένη σύγχρονη αντίδραση της Πολιτείας μας ούτε νομικό πλαίσιο επακριβούς συνεργασίας των Υπηρεσιών και των Δομών. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Διαταγή, όλα αυτά μπορούν να γίνουν μαγικά και προπάντων, χωρίς χρήματα. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι εκπονούν ολόκληρη παραινετική διαδικασία-διαταγή, ενώ για το κόστος παραπέμπουν σε «νεότερη διαταγή», δηλαδή στις καλένδες στην καλύτερη περίπτωση. Για αυτούς δεν έχουν καμία σημασία τα λεγόμενα του Δημοσθένη  για τους χρηματικούς πόρους: «Δεί δή χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστί γενόμενον». Αρκεί που επικοινώνησαν το θέμα στα γνωστά υποζύγια, δηλαδή στους διοικητές. Φαίνεται ότι στο «βασίλειο της Δανιμαρκίας» κάτι δεν πάει καλά πλέον, καθώς επιχειρείται πολιτειακή αντίδραση σε ένα τεράστιο θέμα με άκομψα ημίμετρα, ξένα κόλλυβα και εξιλαστήρια θύματα τους εμπλεκόμενους συναδέλφους αν εκ τους αποτελέσματος κάτι πάει στραβά.

Γνωρίζουμε ότι ένας νόμος πρέπει να είναι γνωστός, σαφής και βέβαιος ότι θα εφαρμοστεί. Η 2000/24/767328 κινείται όχι απλώς κόντρα στις ανωτέρω ιδιότητες, αλλά και κόντρα στο αυτονόητο. Οι εξελίξεις θα πιστοποιήσουν σύντομα του λόγου το αληθές.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis