Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:28 | 14/12/2022

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία μετά από την είδηση του θανάτου του 16χρονου Ρομά, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Η κηδεία του νεαρού Κώστα Φραγκούλη θα τελεστεί αύριο Πέμπτη στις 10 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Το άψυχο σώμα του 16χρονου μεταφέρθηκε χθες το βράδυ στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Διαβάστε επίσης

Σοβαρά επεισόδια τη νύχτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο θάνατος του 16χρονου Ρομά προκάλεσε κύμα οργής σε πολλές περιοχές της χώρας, με επίκεντρο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ η Αστυνομία βρίσκεται σε μέγιστη επιφυλακή.

Πιο συγκεκριμένα, επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, μετά από πορεία που πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια, με μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου να συγκρούονται με την αστυνομία.

Οδομαχίες μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών συνέβησαν στο ύψος του «Τιτάνια», στην Πανεπιστημίου, με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες και ξύλα προς τις αστυνομικές δυνάμεις και εκείνες να απαντούν με βομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα.

Δείτε το βίντεο του iefimerida.gr

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 26 προσαγωγές και δύο από αυτές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συγκεντρωμένοι ήταν περίπου 2.500.

Την ίδια στιγμή, συνολικά τρία άτομα συνελήφθησαν μετά τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται πως ομάδα κουκουλοφόρων που συμμετείχε στην πορεία της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου για τον θάνατο του 16χρονου, αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και επιτέθηκε με πέτρες και βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν στήσει φραγμό στην οδό Εγνατία, στο ύψος του κτηρίου της ΕΥΑΘ.

Δείτε το βίντεο

Μεγάλη ένταση υπήρξε από το απόγευμα και έπειτα χθες και σε Ασπρόπυργο, Χαλκίδα και Ρόδο από εξαγριωμένους Ρομά, μετά από την είδηση του θανάτου του 16χρονου.

Αποφασίζει το Δικαστικό Συμβούλιο

Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στη συνέχεια ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ' ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι, στο μεταξύ, επήλθε ο θάνατος του ανήλικου. Για τη νέα πράξη ο αστυνομικός θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.

«Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη να λάβει μια δίκαιη απόφαση»

Χθες, το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον Μάκη Μπόντη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ρομά, ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος από τον θάνατο του 16χρονου. Ταυτόχρονα, συνέστησε ψυχραιμία από τους Ρομά σε ολόκληρη τη χώρα.

«Αυτά τα θέματα δεν λύνονται με βεντέτες και περιμένουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης ώστε να μην ξαναγίνουν τέτοιες πράξεις από αστυνομικούς. Για ένα πταίσμα, για 20 ευρώ, δεν πυροβολείς. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη να λάβει μια δίκαιη απόφαση για όλους μας», είπε μεταξύ άλλων.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis