Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:14 | 21/04/2023

Επιστολή Προτάσεων της Ένωσης Αστυνομικών Εύβοιας:

ΠΡΟΣ

Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Υπουργό και Βουλευτές του Νομού Ευβοίας

Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Άπαντα τα Μέλη μας

Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ : «Φορολόγηση Έκτακτου Επιδόματος Υπερεργασίας 600 Ευρώ»

Κε Υπουργέ, διαπιστώσαμε κατά την σύνταξη των φετινών μας φορολογικών δηλώσεων ότι το χρηματικό ποσό των 600 Ευρώ, το οποίο μας χορηγήθηκε αφορολόγητο το Δεκέμβριο 2022, τελικά καταχωρήθηκε στον κωδικό 301 του πίνακα 4 της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος οικονομικής χρήσης 2022, ο οποίος αναφέρεται στο καθαρό άθροισμα από μισθούς και ημερομίσθια! Αποτέλεσμα; Να αυξηθεί το συνολικό φορολογητέο εισόδημα όλων των συναδέλφων μας με συνέπεια την αύξηση του πληρωτέου φόρου, την απώλεια επιδομάτων που αφορούν π.χ. τέκνα ενοίκια, κ.α.

Δηλαδή, η όποια οικονομική επιβράβευση του έργου μας μέσω της χορήγησης του επιδόματος θέλατε να επιδείξετε λέγοντας στην Βουλή ότι : «...Η ελληνική πολιτεία, η ελληνική κοινωνία χρωστάει στους έλληνες αστυνομικούς, για όσα έχουν προσφέρει το προηγούμενο χρονικό διάστημα τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσο και στην φύλαξη των συνόρων της χώρας αποτρέποντας την είσοδο από τον Έβρο σε 250.000 παράνομους μετανάστες...» , να δείχνει εντέλει ότι χρωστάμε κιόλας, αφού συνάδελφοί μας θα κληθούν να επιστρέψουν έως και το μισό του επιδόματος ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που λόγω του τελικά θα «επιστρέψουν» επί της ουσίας το διπλάσιο ή και υπερτριπλάσιο το ποσό του επιδόματος.

Παράδειγμα: Μέλος μας που εξαιτίας της καταχώρησης του επιδόματος στον κωδικό 301 ξεπερνά κατ’ελάχιστο το εισοδηματικό όριο των 21.000, οδηγείται στην απώλεια χρηματικού ποσού 2.520 ευρώ που αφορά το επίδομα ενοικίου, δηλ. υπερπολλαπλάσια απώλεια εισοδήματος.

Για να μην καταστεί η χορήγηση του επιδόματος από κίνηση πραγματικής επιβράβευσης της Πολιτείας σε πράξη τιμωρίας, προτείνουμε μία από τις κάτωθι λύσεις:

1) Την μη φορολόγηση του (το οποίο αποτελεί το ηθικό και δίκαιο) μέσω της μεταφοράς του ποσού των 600 ευρώ στον κωδικό 617 του πίνακα 6 που αφορά εισοδήματα που εξαιρούνται από φόρο και εισφορά αλληλεγγύης, ως αποζημίωση ή έκτακτη αμοιβή.

2) Την μεταφορά του στον κωδικό 659 του πίνακα 6 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος προκειμένου να φορολογηθεί μόνο ως προς την εισφορά αλληλεγγύης.

3) Να παρασχεθεί το δικαίωμα της επιστροφής εν μέρει ή καθ’ ολοκληρίαν του χρηματικού ποσού των 600 ευρώ.

4) Να αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε όλα τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ κατά 600 ευρώ.

Πριν λοιπόν κλείσει λοιπόν η Βουλή τις εργασίες της ενόψει των επερχόμενων εκλογών, είναι σωστό και δίκαιο να επιλεγούν λύσεις οι οποίες δεν θα μειώνουν το πραγματικό μας εισόδημα, ιδιαίτερα μάλιστα σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο και δεν θα μας κάνουν να αισθανθούμε ότι τελικά ήταν άδικη η Πολιτεία απέναντι στην προσπάθεια που καταβάλαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Αλέξανδρος Μάρκου

Ο Γενικός Γραμματέας

Αριστείδης Καψιώχας

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis