Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Canadair
12:53 | 18/07/2023

Τέσσερα canadair από τη Γαλλία και την Ιταλία αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, μετά την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, όπως αναφέρει, σε ανάρτησή του στο twitter, ο επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς.

Ειδικότερα, ο κ. Λέναρσιτς σημειώνει: «Μετά από αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην περιοχή της Αττικής, κινητοποιούμε δύο Canadair από την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ στη Γαλλία και δύο Canadair από τον στόλο μας του rescEU στην Ιταλία, που αναμένεται να φθάσουν ακόμη και σήμερα. Οι Ευρωπαίοι προτοποθετημένοι πυροσβέστες από τη Ρουμανία βοηθούν ήδη».

Διαβάστε επίσης

 

Διακοπή κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θηβών λόγω της πυρκαγιάς

Λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στα Δερβενοχώρια, η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς Θήβα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 

Ισχυρές εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν τις αναζωπυρώσεις στο Λουτράκι

Ισχυρές εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας του Λουτρακίου αντιμετωπίζουν τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται, κυρίως στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους, προκειμένου να μην πάρουν έκταση και απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν και τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς, ενώ όσον αφορά τις ζημιές που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά, η επίσημη καταγραφή αναμένεται να ξεκινήσει μόλις τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές, όπως επίσης αποθήκες και αγροικίες.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis