Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:00 | 17/03/2023

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας:

Για άλλη μια φορά σκηνές βίας και τρομοκρατίας έκαναν την εμφάνισή τους στο κέντρο της Αθήνας με πρωταγωνιστές τους συνήθεις αυτόκλητους «επαναστάτες» που επιτίθεντο κατά των αστυνομικών δυνάμεων, δράττοντας της ευκαιρίας να αναβιώσουν το μπάχαλο και την αναρχία, αφού προσπαθούν εδώ και καιρό να καπηλευτούν τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών, την ώρα που όλη η χώρα πενθεί για τη πρωτοφανή τραγωδία στα Τέμπη.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κάνουμε έκκληση σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να μην επιτρέψουν στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης να μετατραπούν ζητήματα από πολιτικά – κοινωνικά σε αστυνομικά, διότι δυστυχώς τούτο προκύπτει από δημόσιες τοποθετήσεις κάποιων, οι οποίοι προφανώς δεν αντιλαμβάνονται τον θεσμικό τους ρόλο. Υπενθυμίζουμε δε σε όλους ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι το μόνο Σώμα με τους περισσότερους νεκρούς και τραυματίες εν καιρώ ειρήνης και απαιτούμε επιτέλους την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας μας.

Καλούμε παράλληλα τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες να καταγγείλουν και να απομονώσουν τους «γνωστούς» και να μην τους επιτρέψουν να δημιουργήσουν ξανά σκηνικό έντασης καίγοντας και καταστρέφοντας τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών, σαμποτάροντας τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τους και εκδηλώνοντας δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των εργαζομένων αστυνομικών.  Εξαιτίας του γεγονότος ότι ο καθένας μεταφράζει τις εικόνες που βλέπει ανάλογα με την πολιτική ιδεολογία και το συμφέρον του, καλούμε άπαντες να κρίνουν βάσει της πραγματικότητας (παραθέτουμε σχετικό φωτογραφικό υλικό και βίντεο προς επίρρωση των όσων αναφέρουμε).

Είναι απαράδεκτο την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις δέχονται εκατοντάδες μολότοφ με κίνδυνο ζωής και σωματικής ακεραιότητας, ορισμένοι να το θεωρούν φυσιολογικό και να βλέπουν προβοκάτσιες, προβαίνοντας σε τηλεδίκες !!!

Είναι εξίσου απαράδεκτο να μην σχολιάζει κανείς τους δήθεν «ειρηνικούς» διαδηλωτές και να μην επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία όταν προσπαθούν να εγκλωβίσουν όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταφέροντας κάδους στη μέση του οδοστρώματος, ωσάν να βρισκόμαστε σε εμπόλεμη χώρα !!! Προφανώς, επειδή κάποιοι ενδεχομένως να έχουν επιλεκτική και κοντή μνήμη, λησμονούν την προ λίγων ημερών επίθεση σε περιπολικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. στο Μοναστηράκι το οποίο έγινε παρανάλωμα του πυρός και οι συνάδελφοί μας γλίτωσαν την τελευταία στιγμή !

Όταν ουδείς δεν θέλει να αποδεχτεί πως μια χούφτα «γνωστών και χαϊδεμένων» αμαυρώνουν τις ειρηνικές τους διαμαρτυρίες, τι ακριβώς απαιτούνε από τους αστυνομικούς;

                                Να καούν ζωντανοί ;;;  

Κλείνοντας, πέρα από αυτά τα οποία όλα τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να πράξουν, η Πολιτική & Φυσική της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλει σε τέτοιου είδους περιστάσεις να ακολουθεί ένα σαφές σχέδιο δράσης, ούτως ώστε οι αστυνομικοί που εργάζονται για ώρες ατελείωτες, να μην καταλήγουν είτε κατηγορούμενοι είτε τραυματίες στο νοσοκομείο, αφού και χθες είχαμε δυο συναδέλφους μας τραυματίες με εγκαύματα από μολότοφ. Από ανάλογα συμβάντα στο παρελθόν, γνωρίζουμε δυστυχώς ότι η Διοίκηση της Αστυνομίας αναζητά πάντα εξιλαστήρια θύματα, αντί να αναλαμβάνει τις δικές της ευθύνες.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα ανεχτούμε να επανέλθουν πρακτικές του παρελθόντος οι οποίες έθεταν τους αστυνομικούς τόσο σε κίνδυνο ζωής, όσο και σε σωματικό κίνδυνο. Από πλευράς μας τονίζουμε ότι για να υπάρξουν αποτελέσματα, πρέπει να διασφαλιστεί πρωτίστως  ο ίδιος ο αστυνομικός στην καθημερινή του επικίνδυνη και αγχώδη εργασία με την θεσμική του θωράκιση, αλλά και με την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός του.

Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν χρόνια πίσω…

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis