Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
19:44 | 11/08/2023

Στην Αρχαία Ολυμπία, σε ειδική τελετή, η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας και ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, παρέδωσαν σήμερα στην Εφορία Αρχαιοτήτων Ηλείας, ένα πυροσβεστικό όχημα για τη φύλαξη του χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας.

   Το πυροσβεστικό όχημα άμεσης επέμβασης θα χρησιμοποιείται για την αντιπυρική προστασία του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας αλλά και οποιουδήποτε χώρου αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος κριθεί αναγκαίο από την οικεία Εφορεία.

Διαβάστε επίσης

   Η δωρεά αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που αναλήφθηκε από την ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδος μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το 2021 κυρίως, την Αττική, την Εύβοια και την Ηλεία.

   Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας, Δημήτρης Βερβεσός, ανάφερε:

   «Η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, στο πλαίσιο του κοινωνικού τους ρόλου, πραγματοποίησαν σήμερα δωρεά ενός πυροσβεστικού οχήματος άμεσης επέμβασης στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, το οποίο θα χρησιμοποιείται για την αντιπυρική προστασία του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας καθώς και των λοιπών χώρων αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

   Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που έλαβε η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική, την Εύβοια και την Ηλεία. Σε συνέχεια των αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων του δικηγορικού σώματος, συγκεντρώθηκαν χρήματα από δωρεές των δικηγορικών συλλόγων και μεμονωμένων δικηγόρων Ελλάδος και Κύπρου...

   Τα χρήματα διατέθηκαν για την αποκατάσταση πληγέντων στην Αττική, για την διενέργεια εργασιών αναδάσωσης στην Εύβοια, ενώ στην Ηλεία προκρίθηκε ως αναγκαία η προμήθεια πυροσβεστικού οχήματος, που θα βρίσκεται πλησίον του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας και θα έχει την δυνατότητα άμεσης και αποτελεσματικής επέμβασης.

   Το δικηγορικό σώμα θα συνεχίσει, με αίσθημα ευθύνης να επιτελεί εμπράκτως τον κοινωνικό του ρόλο, όπως άλλωστε πράττει διαχρονικά».

    Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Χρήστος Κληρίδης είπε: «Είμαστε και θα είμαστε Έλληνες. Στην Ελλάδα οφείλουμε τα πάντα και αυτή η δωρεά είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ο Παγκύπριος Δικηγορικός σύλλογος. Όταν υπάρχει φωτιά στην Ελλάδα η Κύπρος πονάει περισσότερο. Οφείλουμε τα πάντα στην Ελλάδα, την καταγωγή μας, την θρησκεία μας. Αυτό το μικρό δώρο ελπίζουμε να φανεί χρήσιμο, αλλά να μη βρεθεί ποτέ ανάγκη για να χρησιμοποιηθεί».

    Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου, Δημήτρης Δημητρόπουλος, κατά την ομιλία του εξέφρασε ως πολίτης της Ηλείας τις ευχαριστίες του προς όλους τους συναδέλφους και όλους τους δικηγορικούς συλλόγους, που με τις δωρεές τους συνέβαλαν στην συγκέντρωση χρημάτων που απαιτήθηκαν για το σκοπό αυτό.

   Ο κ. Δημητρουλοπουλος τόνισε ότι «επιβεβαιώθηκαν έτσι για άλλη μία φορά οι ακατάλυτοι δεσμοί μεταξύ των δύο δικηγορικών κοινοτήτων του Ελληνισμού, που αναδείχθηκαν και κατά την τελευταία κοινή μας ολομέλεια στην Λευκωσία και διατηρούνται ασφαλώς ενεργοί και με τους ιδιαίτερους δεσμούς μεταξύ δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας και Κύπρου».

   Παράλληλα, ο κ. Δημητρόπουλος, εξέφρασε την χαρά για την παρουσία τόσο πολλών προέδρων και εκπροσώπων δικηγορικών συλλόγων από διάφορα μέρη της χώρας στην σημερινή εκδήλωση. «Γνωρίζετε πολύ καλά όλοι σας, ότι η χρόνια συμπόρευση μας στους αγώνες του δικηγορικού σώματος και στις προσπάθειες για τη βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική δικαιοσύνη, έχουν σφυρηλατήσει μεταξύ μας ισχυρούς δεσμούς αγάπης, εκτίμησης και σεβασμού, που αποτελούν τη βάση της θεμελίωσης και μιας προσωπικής φιλίας με καθέναν από εσάς, που μου επιτρέπει να είμαι σήμερα ιδιαίτερα ευτυχής για την εδώ παρουσία σας» ανέφερε ο κ. Δημητρουλοπουλος στο κλείσιμο της ομιλίας του.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis