Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:44 | 22/06/2023

Με την παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, η τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2023 «Υπίλαρχος Αντώνιος Καράμπελας» στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Πανίδης, τα μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Στρατού Ξηράς.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας – Ελληνικού – Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Αντώνιος, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συγγενείς των νέων Ανθυπολοχαγών, απόστρατοι αξιωματικοί, καθώς και η εγγονή του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, η κ. Ναταλία Ιωαννίδη.

Από την Σχολή αποφοίτησαν 177 Ανθυπολοχαγοί εκ των οποίων 146 από την Ελλάδα, 25 από την Κύπρο, δύο από Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ένας από Αρμενία, ένας από Μολδαβία, ένας από Αλβανία και ένας από Σενεγάλη.

Σε δήλωσή του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνει:

«Τιμούμε τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για τα 195 χρόνια προσφοράς στην Πατρίδα των Ευελπίδων, τους οποίους πρώτος ο Ιωάννης Καποδίστριας ονόμασε «Ευέλπιδες», εκείνους δηλαδή που ενσαρκώνουν τις ελπίδες του Έθνους, αποφασισμένους να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα και εθνική ανεξαρτησία με την ίδια τους τη ζωή, εάν χρειαστεί».

Εικόνα
1

 

Εικόνα
1

 

Εικόνα
1

 

 

Εικόνα
1
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis