Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
12:29 | 02/10/2023

Ανάρτηση του αντιπρόεδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Τάκη Κυριακάκου:

Εξ αφορμής ενός νέου φονικού που έλαβε χώρα εχθές στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, με έναν άνδρα νεκρό και μια γυναίκα τραυματία, μπροστά μάλιστα στα μάτια της ανήλικης κόρης τους και δύο ακόμη ανηλίκων κοριτσιών, γίνεται αντιληπτό σε όλους ότι η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει .

Πλέον ο κόσμος δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής ούτε μέσα στα σπίτια του, πόσο δε μάλλον στις λοιπές δραστηριότητες και συναναστροφές του στους χώρους διασκέδασης αλλά και εργασίας του. Τα περιστατικά βίας και εγκληματικής δράσης ανηλίκων είναι στο καθημερινό αστυνομικό δελτίο ειδήσεων και προκαλούν σοκ για την αγριότητα και τον κυνισμό τους, με βιντεοσκόπηση της δράσης τους απ' τους ίδιους τους δράστες μάλιστα , κομπάζοντας για τα κατορθώματά τους.

Τα περιστατικά βίας και κακοποίησης γυναικών τρομάζουν. Σε αυτή την πρωτόγνωρη έξαρση βίας και εγκληματικότητας είναι προφανές πως δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για την παραμικρή ολιγωρία.

Η πολιτεία πρέπει να θέσει σε συναγερμό τα αντανακλαστικά της και με όλα τα μέσα που διαθέτει: επιστημονικό προσωπικό που ασχολείται με την μελέτη και ανάλυση τέτοιων φαινομένων βίας, εμφανή αστυνομική παρουσία , ενίσχυση επί της ουσίας των μάχιμων υπηρεσιών χωρίς εκπτώσεις κλπ., να ορθώσει ένα τείχος ανάσχεσης και καταπολέμησης μέσω της πρόληψης, πέραν της καταστολής όλων αυτών των φαινομένων και εγκληματικών δραστηριοτήτων. Να ψάξει με λίγα λόγια να βρει λύσεις πριν γίνουμε ζούγκλα. Πριν καταλήξουμε σε λύσεις όπως αυτές που ανακοίνωσε προσφάτως η Σουηδία.

Κι επειδή ακόμη δεν στέγνωσε το μελάνι των εξαγγελιών του κ Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ για 2500 αστυνομικούς προς ενίσχυση των μάχιμων υπηρεσιών οι κακές γλώσσες λένε πως κάποιοι έχουν αρχίσει τις εκπτώσεις και τις αναβολές υπονομεύοντας ουσιαστικά τις δεσμεύσεις του.

Υπηρεσιες όπως η άμεση δράση η οποία ουσιαστικά έχει επιφορτιστεί σχεδόν κατά αποκλειστικότητα τον τομέα της γενικότερης αστυνόμευσης λειτουργεί ουσιαστικά με προσωπικό ασφαλείας αφού έχει αποδεκατιστεί αριθμητικά .Περισσότεροι από 600 αστυνομικοί έχουν αποσπαστεί σε διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ κι όσοι έχουν απομείνει ,όσο κι αν περισσεύει το φιλότιμο του προσωπικού, με αυτά τα αριθμητικά δεδομένα καλύτερα αποτελέσματα δεν μπορούμε να περιμένουμε.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis