Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:19 | 04/06/2023

Ενημερώθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Νεάπολης Βοιών και Μονεμβασιάς, από τον ημεδαπό χειριστή και μοναδικό επιβαίνων του Τ/Χ σκάφους ''ΓΙΩΡΓΟΣ - ΜΑΝΤΩ'' Τ.Μ. 68, ότι συγκρούστηκε με το Ι/Φ σκάφος ''SCHNELLWIENIX'' σημαίας Γερμανίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 01 ν.μ. νότια Ακρωτηρίου Μαλέα.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν τα εν λόγω σκάφη, τα οποία, κατόπιν ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί υλικές ζημιές. Το Τ/Χ και το Ι/Φ κατέπλευσαν με ασφάλεια και με ιδία μέσα, συνοδεία των ανωτέρω περιπολικών σκαφών, στο λιμένα Νεάπολης Βοιών. Οι δύο (02) αλλοδαποί επιβαίνοντες του ''SCHNELLWIENIX'' ήταν καλά στην υγεία τους, ενώ ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης και στη συνέχεια στη Νοσοκομειακή Μονάδα Μολάων, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των σκαφών, μέχρι την αποκατάσταση των βλαβών και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τους αρμόδιους φορείς, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis