Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Τα τρία βασικά πράγματα που πρέπει να προσέχουν οι αστυνομικοί όταν αγοράζουν εξοπλισμό για τη βροχή
14:19 | 23/04/2023

Είτε βγαίνουν από το περιπολικό όχημα είτε παραμένουν έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι αστυνομικοί χρειάζονται προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Το να παραμένεις στεγνός κατά τη διάρκεια της περιπολίας αποτελεί αναγκαιότητα. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που παίζουν ρόλο όταν αγοράζει κανείς εξοπλισμό για τη βροχή.

Η Anna Yerton ως διευθύντρια του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών της WaterShed θεωρεί ότι με το να κρατούν με τα προϊόντα τους στεγνούς τους αστυνομικούς, τούς βοηθούν ώστε να συνεχίζουν να λειτουργούν αποτελεσματικά ενώ εκτελούν τα καθήκοντα τους, ακόμη κι αν είναι αντίξοες οι καιρικές συνθήκες.

Διαβάστε επίσης

«Αν στο πίσω μέρος του μυαλού τους λένε: «Κρυώνω πολύ» ή «Πραγματικά μισώ το να είμαι εδώ έξω στη βροχή», τότε δεν θα είναι τόσο συγκεντρωμένοι στη δουλειά. Και αυτό θέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο», ανέφερε.

Η Yerton τονίζει ότι ο εξοπλισμός βροχής πρέπει να απωθεί το νερό και να μην το αφήνει να περάσει στο ρούχο. Ο εξοπλισμός βροχής που απορροφά το νερό θα αυξήσει το βάρος φορτίου που πρέπει να φέρει ένας αστυνομικός.

«Υπάρχουν κάποιες μάρκες για τις οποίες ακούμε ότι είναι σαν σφουγγάρια, παρόλο που θεωρούνται αδιάβροχα τα ρούχα τους», λέει. «Οι αστυνομικοί κατά τις περιπολίες τους πρέπει να κάνουν πολλές στάσεις και μέχρι να περάσουν τα μισά της βάρδιας τους, τα ρούχα τους μπορεί να είναι τελείως βρεγμένα», επισημαίνει για τα ρούχα χαμηλότερης ποιότητας.

Από όσα είπε η Yerton, έγινε αντιληπτό ότι εξοπλισμός από εξοπλισμό διαφέρει. Ωστόσο, οι αστυνομικοί έχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για αγορά εξοπλισμού για τη βροχή. Η Yerton ανέφερε μερικά πράγματα που πρέπει να έχει κατά νου ένας αστυνομικός όταν αναζητά εξοπλισμό για τη βροχή.

Τα βασικότερα σημεία είναι τα εξής:

Αδιάβροχο, αντιανεμικό, αναπνεύσιμο
Προφανώς, το πιο σημαντικό πράγμα είναι τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα τα ενδύματα να είναι αδιάβροχα κι αντιανεμικά.

Όταν επιλέγετε εξοπλισμό βροχής, είναι εξίσου σημαντικό να λάβετε υπόψη την ικανότητα αναπνοής του υλικού. Το να έχετε ένα ρούχο που αναπνέει μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες και να έχει ως αποτέλεσμα ο χρήστης να είναι πιο άνετος.

Επιλογές, προδιαγραφές, μέγεθος
Τα περισσότερα τμήματα εφαρμόζουν στις στολές επιθέματα στους ώμους και στο στήθος και ετικέτες ονόματος. Κατά την αγορά ρούχων, είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι όταν αυτά εφαρμόζονται υπάρχει κάποιο είδος στεγανοποιητικού στις ραφές για να διασφαλιστεί ότι το ρούχο παραμένει αδιάβροχο.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να βρείτε μια εταιρεία που προσφέρει προσαρμογές στις στολές - ρούχα. Είναι βασικό για έναν αστυνομικό να νιώθει άνετα τόσο μέσα στη στολή του, όσο και στον αδιάβροχο εξοπλισμό του ακόμη κι αν δεν πρόκειται να τον φοράει καθημερινά. Ας μην ξεχνάμε ότι όσο πιο άνετα νιώθει, τόσο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός θα είναι.

Μακροζωία, φροντίδα 
Όταν αναζητάτε εξοπλισμό βροχής, εστιάστε σε διαθέσιμες επιλογές με προσδόκιμο ζωής 10 και πλέον χρόνια.

Προφανώς, κάτι θα κρατήσει μόνο αν το φροντίσεις. Κι αυτό ισχύει και για τον αστυνομικό εξοπλισμό για τη βροχή.

Όταν εξετάζετε ένα ρούχο, η βασική φροντίδα του υλικού είναι κάτι που πρέπει να ελέγξετε. Η εύρεση ενδυμάτων από υλικά που καθαρίζονται εύκολα αυξάνει τις πιθανότητες οι χρήστες πράγματι να τα καθαρίσουν. Οι αστυνομικοί είναι συνήθως αρκετά  απασχολημένοι ή κουρασμένοι και δεν θέλουν να ακολουθήσουν περίπλοκες οδηγίες για να συντηρήσουν τον εξοπλισμό τους. Ωστόσο, ο ασυντήρητος εξοπλισμός βροχής απλά δεν θα διαρκέσει για πολύ. Επομένως, εκτός από εξοπλισμούς με μεγάλο προσδόκιμο ζωής καλό είναι να αναζητάμε και "εύκολους" εξοπλισμούς ως προς τον καθαρισμό και τη συντήρηση τους.

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis