Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
policenet_39_intime
22:01 | 26/03/2024

Την αγανάκτηση του εξέφρασε, για άλλη μια φορά, για την υποστελέχωση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ζακύνθου Κώστας Καραγκούνης, ενόψει της νεάς σεζόν.

Όπως τόνισε, μέχρι στιγμής, για το καλοκαίρι έχουν έρθει μόλις 50 δόκιμοι και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες που θα επικρατούν στο νησί μας. «Τα πράγματα τα βλέπω για άλλη μια χρονιά μαύρα και άραχνα… Δεν συμφωνούμε σε καμία περίπτωση με αυτές τις λογικές των αποσπάσεων. Η διεύθυνση παραμένει σε τέλμα και σε βούρκο… Αυτές είναι αποτυχημένες τακτικές και λογικές που στο πρόσφατο παρελθόν απέτυχαν. Ενίσχυση χρειάζεται η Ζάκυνθος με μόνιμο προσωπικό, ούτε με αποσπασμένους ούτε με δόκιμους. Καλώς να έλθουν, αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται με αυτόν τον τρόπο. Έχει αποδεδειγμένα αποτύχει αυτός ο τρόπος δράσης. Η Ζάκυνθος δεν μπορεί να παραμένει ο τελευταίος νομός σε αναλογία αστυνομικού προς πολίτες και ενώ, όπως είπε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ο πιο εγκληματογόνος νομός (άποψη με την οποία εμείς, επειδή γνωρίζουμε τον χώρο, συμφωνούμε απόλυτα). Όμως θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση, διότι το έγκλημα καταπολεμάται στον χώρο που γεννιέται και με συνεχή έλεγχο και όχι σπασμαδικά και μόνο το καλοκαίρι με 250.000 κόσμο. Είναι 50 δόκιμοι μέχρι στιγμής. Είναι μόνο πρωτοετείς και δευτεροετείς, χωρίς τριτοετείς. Είναι άτομα που θέλουν να έλθουν, ήταν πέρσι δευτεροετείς και εκπαιδεύτηκαν, έκαναν δουλειά μόνιων, είναι εξειδικευμένοι στο αντικείμενο τους και φέτος που είναι τριτοετείς δεν μπορούν να έρθουν Ζάκυνθο, ενώ το επιθυμούν. Η Ζάκυνθος χρειάζεται 270 άτομα μόνιμο προσωπικό, να υπηρετούν χειμώνα- καλοκαίρι. Δεν υπάρχει νομός με 250.000 κόσμο που να έχει μόνο τόση δύναμη (τοπική και αποσπασμένη). Δεν είναι δυνατόν ο 5ος προορισμός της χώρας σε εισφορά στο ΑΕΠ να έχει τέτοια μεταχείριση. Πολιτικοί άρχοντες, κυβέρνηση να μας πουν τι τους εμποδίζει… Είμαστε οργισμένοι, θυμωμένοι, απογοητευμένοι και απελπισμένοι».

Διαβάστε επίσης

Όσον αφορά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στον Λαγανά, ο κ. Καραγκούνης σημείωσε ότι πλέον… όλη η Ζάκυνθος είναι σαν τον Λαγανά και εξήγησε ότι οι ανάγκες αστυνόμευσης είναι αυξημένες σε όλες τις τουριστικές περιοχές. «Δεν είναι μόνο ο Λαγανάς. Πλέον όλες οι περιοχές της Ζακύνθου γίνονται ένας Λαγανάς. Δεν υπάρχει επιχειρησιακή ομάδα ΟΠΚΕ στο νησί, γιατί κάνουν περιπολίες ασφαλείας. Αν κάποιος αστυνομικός χρειαστεί κάτι δεν υπάρχει ομάδα ΟΠΚΕ να συνδράμει. Θα πάει σαν το σκυλί στο αμπέλι… Και εξακολουθεί να ισχύει ο Περσέας» που είχε ιδρύσει ο Άρης Ανδρικόπουλος, όμως μετονομάστηκε μόνο σε μικτές περιπολίες. Μόνο κατ’ όνομα άλλαξε ο περιβόητος «Περσέας» που κατήργησε η κυβέρνηση. Τον «βάφτισαν» μικτές περιπολίες. Δηλαδή ετερόκλητες υπηρεσίες κάνουν μικτές περιπολίες για όλο το νησί, με αποτέλεσμα να μειώνεται κατακόρυφα το αξιόμαχο της περιπολίας».

Ο κ. Καραγκούνης τέλος, τόνισε ότι κανείς δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου και έθεσε προ των ευθυνών τους, τους πολιτικούς, οι οποίοι, όπως είπε, δεν πράττουν τα αυτονόητα… «Δεν θέλει κανείς να λύσει το πρόβλημα. Θα έρθουν άνθρωποι που θα κοστίσουν 4.000 ευρώ πλέον του μισθού τους (και θα πληρωθούν με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου που χύνει αίμα). Με αυτό το ποσό θα μπορούσαν να καλύψουν όλο το χρόνο τη Ζάκυνθο. Γιατί δεν το κάνουν; Τι συμφέροντα εξυπηρετούνται; Αν εξυπηρετούνται… Λυπούμαστε για αυτή την κατάντια. Ανησυχούμε γιατί αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και τις ανάγκες της πολιτείας».

Πηγή:   imerazante.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis