Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
21:44 | 19/12/2022

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

Επιμέλεια: ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης, ΚΟΣΜΙΔΗΣ Θεμιστοκλής, ΓΕΩΡΓΟΣ Κωνσταντίνος, ΠΛΑΛΑΣ Γεώργιος, ΡΑΧΙΩΤΗΣ Κωνσταντίνος, ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ Οδυσσέας, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, ΨΑΛΛΙΔΑΣ Γεώργιος, ΛΑΧΑΝΑΣ Ηλίας, ΚΡΙΜΠΕΝΗΣ Αποστόλης, ΚΑΤΣΙΝΟΣ Ιωάννης, ΒΑΡΒΑΤΟΣ Απόστολος, ΒΑΙΟΠΟΥΛΟΣ Θωμάς, ΜΑΛΑΚΟΣ Χρήστος, ΣΟΥΜΕΛΙΔΗΣ-ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Γρηγόριος, ΧΙΟΝΙΔΗΣ Χρήστος, ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ Σπυρίδων, ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ Άγγελος, ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ Βασίλειος

Τα Νέα της Υ.Α.Τ

  • Αρχικά θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τους νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες οι οποίοι ολοκληρώνοντας την βασική τους εκπαίδευση εντάχθηκαν στις Διμοιρίες τους.

Τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και καλή δύναμη στη δύσκολη καθημερινότητα που θα αντιμετωπίσουν.

Θα ήμασταν αχάριστοι να πούμε ότι χρειαζόμαστε μόνο εμείς ενίσχυση την ίδια ώρα που και άλλες υπηρεσίες αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αποτελεί χρέος μας λοιπόν να θίξουμε για ακόμα μια φορά το ζήτημα του εμφανώς μειωμένου αριθμού εισακτέων στην Αστυνομική Ακαδημία.

Η υπηρεσία μας από το 1997 και έπειτα στηρίζει την ενίσχυση της στους νεοεξερχόμενους αστυφύλακες.

Είναι λοιπόν πάγιο αίτημα μας η αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις αστυνομικές σχολές μέσω των πανελληνίων εξετάσεων.

  • Αναφορικά με τις εκδηλώσεις για την 17 Νοέμβρη με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι η σωματική καταπόνηση του συνόλου του προσωπικού της Υ.Α.Τ. σε συνδυασμό με την σαφήνεια των εντολών του Κέντρου Επιχειρήσεων αλλά και με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των διοικούντων της Δ.Α.Ε.Α. είχε ως έκβαση στο να μειωθούν στο ελάχιστο τα έκτροπα προηγούμενων ετών.

Δυστυχώς κάτι αντίστοιχο δε μπορεί να ειπωθεί για τα πρόσφατα επεισόδια που έλαβαν χώρα τόσο στο γήπεδο Γ.Καραϊσκάκης όσο και στο γήπεδο της Α.Ε.Κ. τα οποία οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό δυο συναδέλφων μας από σιδερόβεργα και μάρμαρο αντίστοιχα.

Και οι δυο γλύτωσαν από καθαρή τύχη τα χειρότερα.

Τους ευχόμαστε και από εδώ γρήγορη ανάρρωση και ευελπιστούμε ότι από εδώ και στο εξής θα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα από την διοίκηση προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

  • Οφείλουμε να αναφερθούμε στο ζήτημα των κατά την άποψη μας fake news περί αστυνομικής αυθαιρεσίας. Η συντριπτική πλειοψηφία είτε των καταγγελιών είτε των δημοσιευμάτων αυτών είναι ανυπόστατες και χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο συνεπώς είναι ο λόγος του καταγγέλλοντα εναντίον του λόγου του Αστυνομικού.

Παρόλα αυτά οι συνάδελφοι μας καλούνται συνεχώς να καταθέσουν σε Ε.Δ.Ε. που διενεργεί η ηγεσία με κατηγορίες αόριστες και αβάσιμες.

Δεν υποστηρίζουμε σε καμία περίπτωση πως είμαστε αλάνθαστοι. Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει απολύτως τίποτα.

Δε μπορούμε όμως να επιχειρούμε καθημερινά με τον φόβο της οποιασδήποτε ανεπαρκώς καθορισμένης καταγγελίας.

Είμαστε επαγγελματίες Αστυνομικοί και δε θέλουμε τίποτα περισσότερο από την θεσμική μας θωράκιση απέναντι σε οποιονδήποτε που εξυπηρετώντας συμφέροντα επιχειρεί να μα θίξει με οποιονδήποτε τρόπο.

Άλλωστε δεν κρυφτήκαμε ποτέ και είμασταν οι πρώτοι που ζητήσαμε την τοποθέτηση λειτουργικών καμερών σώματος στο προσωπικό της υπηρεσίας μας ώστε να υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης του οποιουδήποτε περιστατικού εξ ολοκλήρου από την αρχή ως το τέλος του και όχι αποσπασματικά και επιλεκτικά δημιουργώντας ψεύτικες εντυπώσεις στοχοποιώντας πολλές φορές αναίτια μια ολόκληρη υπηρεσία.

  • Σχετικά με όσα διαδραματίστηκαν κατά τις εκδηλώσεις την 6η Δεκεμβρίου με ευχαρίστηση διακριβώσαμε πως ο μόχθος και η πολύωρη ορθοστασία των ανδρών της υπηρεσίας μας έπιασαν τόπο καθώς τα επεισόδια και οι φθορές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία ήταν μηδαμινά.

Γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον επαγγελματισμό και στην αυτοσυγκράτηση που δείξαμε για άλλη μια φορά χωρίς να αντιδρούμε σε προκλήσεις που επί ώρες δεχόμασταν από άτομα τα οποία συμμετείχαν στην πορεία με μοναδικό σκοπό να προκαλέσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να έχουμε γενικευμένα επεισόδια. Δυστυχώς για αυτούς οι προσπάθειες τους δεν ευδοκίμησαν.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis