Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:59 | 04/09/2023

Του Αρχ/κα Κοσμίδη Θεμιστοκλή, Οργανωτικού Γραμματέα της Ε.ΑΣ.Υ.Α, υπηρετών στην Υ.Α.Τ.

Πριν από μερικές μέρες ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη επισκέφθηκε τις διμοιρίες της Υ.Α.Τ., όπως μας ενημέρωσαν οι συνάδελφοι, που εκτελούν υπηρεσία πέριξ των Εξαρχείων καθώς επίσης και τη διμοιρία που βρίσκεται για τη φύλαξη του πάρκου Δρακοπούλου λόγω ανάπλασης που πραγματοποιεί εκεί ο δήμος Αθηναίων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε ο υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για το πώς λειτουργεί η υπηρεσία και γενικά για την καθημερινότητα του προσωπικού και ότι πρόθεση του είναι να επισκεφθεί εκ νέου τις δυνάμεις αυτές. Θετική εντύπωση μας έκανε ότι η επίσκεψη έγινε ξαφνικά και με στόχο να ακούσει τα προβλήματα απευθείας από το προσωπικό πράγμα το οποίο δεν έγινε από προκατόχους του οι οποίοι μας επισκέπτονταν μόνο για τις φωτογραφίες.

Βέβαια δεν είμαστε σίγουροι ότι σε μια επόμενη επίσκεψη θα υπάρχει προσωπικό για να συνομιλήσει διότι η διάλυση συνεχίζεται χωρίς τέλος και πλέον έχουμε να κάνουμε με διμοιρίες φαντάσματα κατάσταση για την οποία φέρει την απόλυτη ευθύνη η διοίκηση και μόνο!

Η απαξίωση που βιώνει η υπηρεσία που κράτησε όρθιο τον Έβρο πριν 3 χρόνια από την διοίκηση της Γ.Α.Δ.Α. είναι πρωτοφανής. 

Καθημερινά εισπράττουμε την απογοήτευση και την αγανάκτηση από όλο το προσωπικό για τα ωράρια εργασίας, για τις συνεχείς αλλαγές της υπηρεσίας οι οποίες απαγορεύονται από το Π.Δ. αλλά μάλλον οι στρατηγοί είναι πάνω κι από αυτό , για τα μέτρα στα γήπεδα καθώς επίσης και για την ατέλειωτη ορθοστασία στα Εξάρχεια έτσι ώστε να παραμένουν ασφαλείς οι λαμαρίνες του μετρό.

Δυστυχώς, η κατάσταση έχει φτάσει να συγκρίνεται με την περίοδο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Το ερώτημα όλων που υπηρετούν στα Μ.Α.Τ. είναι πως γίνεται η διοίκηση εκείνης τη περιόδου με την τωρινή διοίκηση να αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο μια υπηρεσία πρώτης γραμμής; Αυτό φαίνεται και από τις ατέλειωτες Ε.Δ.Ε. που διατάσσονται καθημερινά και αρκετές είναι από δημοσιεύματα αμφιβόλου προελεύσεως όπως γινόταν και την περίοδο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά όλοι γνωρίζαμε το ιδεολογικό πρόβλημα που είχε η τότε κυβέρνηση με την υπηρεσία μας.

Πως γίνεται να συμβαίνουν τα ίδια πράγματα και με την σημερινή κυβέρνηση; Βέβαια τώρα αρκετοί από αυτούς που μας δίνουν τις εντολές και διατάζουν τις Ε.Δ.Ε. ελέγχονται και οι ίδιοι πειθαρχικά για το περιστατικό στη Ν.Φιλαδέλφεια οπότε ελπίζω ότι είναι μια ευκαιρία να καταλάβουν την ψυχολογία των συναδέλφων και το πως είναι να θεωρείς ότι άδικα κατηγορείσαι.

Ο χειμώνας προμηνύεται δύσκολος. Στο τραγικό περιστατικό της Ν.Φιλαδέλφειας αντί να μάθουνε από τα λάθη τους και να αποφασίσουν πως δυνάμεις όπως οι διμοιρίες της Δ.Α.Ε.Α. δεν έχουν καμία χρησιμότητα με το να φρουρούν λαμαρίνες, τοίχους και σταθερούς στόχους, αντιθέτως βλέπουμε να συνεχίζουν με την ίδια ακριβώς φιλοσοφία.

Υ.Γ.: Όταν κάνεις τις ίδιες ενέργειες δεν μπορείς να περιμένεις άλλα αποτελέσματα.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis