Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικοι
21:45 | 06/02/2023

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Φιλ Μέρφι υπέγραψε πριν μήνες νομοθέτημα, καθιερώνοντας ένα νέο πρόγραμμα αστυνομικών αδειών για όλους τους αστυνομικούς του Νιου Τζέρσεϊ.

Ο νέος νόμος απαιτεί από όλους τους αστυνομικούς να κατέχουν έγκυρη, ενεργή άδεια που έχει εκδοθεί από την Επιτροπή Εκπαίδευσης της Αστυνομίας (PTC) προκειμένου να απασχοληθούν ως αστυνομικοί στην Πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ. Το Νιου Τζέρσεϊ είναι η 47η πολιτεία όπου καθιερώνεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα αστυνομικών αδειών, αναφέρει το NJ.Gov.

Διαβάστε επίσης

Ο νέος νόμος παρέχει στο PTC την ικανότητα και την ευθύνη να παρακολουθεί και να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα κατά των αδειών οποιουδήποτε αστυνομικού που ενεργεί εκτός των ορίων των επαγγελματικών προτύπων ή εμπλέκεται σε παράνομη ή ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ορισμένες από τις συμπεριφορές που θα έχουν ως αποτέλεσμα την ανάκληση ή τη μη έκδοση άδειας περιλαμβάνουν:

  • Καταδίκη για οποιοδήποτε έγκλημα στη NJ ή σε οποιαδήποτε άλλη πολιτεία - επικράτεια των Η.Π.Α
  • Καταδίκη για πράξη ενδοοικογενειακής βίας
  • Δύο ή περισσότερες παραβάσεις για αλόγιστη οδήγηση·
  • Το να είναι κανείς ενεργό μέλος ομάδας που υποστηρίζει τη βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης
  • Συμπεριφορές όπως δηλώσεις, αναρτήσεις, κοινοποιήσεις ή σχολιασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή με άλλο τρόπο, που καταδεικνύουν ή υποστηρίζουν διακρίσεις ατόμων ή ομαδών με βάση τη φυλή, την πίστη, το χρώμα, την εθνική καταγωγή, την καταγωγή, το φύλο, την οικογενειακή κατάσταση, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή οποιοδήποτε άλλο προστατευόμενο χαρακτηριστικό βάσει του «Νόμου κατά των Διακρίσεων».

Το PTC, το οποίο θεσπίζει τα πρότυπα επιβολής του νόμου σε όλη την πολιτεία, ψήφισε ομόφωνα τη δημιουργία ενός προγράμματος αδειοδότησης της αστυνομίας σε όλη την πολιτεία. Σε μια προσπάθεια να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη του κοινού στην αστυνομία, το νέο πρόγραμμα αδειοδότησης της αστυνομίας απαιτεί από όλους τους αστυνομικούς να πληρούν ορισμένα κριτήρια για να γίνουν ή να συνεχίσουν να είναι ενεργοί αστυνομικοί στην πολιτεία.

Οι αστυνομικοί θα υπόκεινται σε ανανέωση της άδειάς τους τρία χρόνια μετά την έκδοσή τους.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis