Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Χρονικά της Νάρνια
19:44 | 05/07/2023

Πέντε χρόνια αφότου το Netflix ανακοίνωσε την πολυετή συνεργασία του με την C.S. Lewis Company, η οποία διαχειρίζεται τα δικαιώματα του συγγραφέα C. S. Lewis, το The New Yorker επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και μερικούς μήνες ότι τις δύο πρώτες ταινίες από «Τα Χρονικά της Νάρνια» θα σκηνοθετήσει για την πλατφόρμα η τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ, Γκρέτα Γκέργουικ, σκηνοθέτις της ταινίας «Barbie».

Το έργο του Ιρλανδού συγγραφέα και ακαδημαϊκού «The Chronicles of Narnia», η δημοφιλέστατη σειρά λογοτεχνίας του φανταστικού για παιδιά, μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη σε μια κινηματογραφική τριλογία που βγήκε στις αίθουσες από το 2005 έως το 2010.

Διαβάστε επίσης

Η πρώτη ταινία με τίτλο «The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch, and the Wardrobe», ξεπέρασε σε εισπράξεις τα 745 εκατ. δολάρια παγκοσμίως. Πρωταγωνιστές στην ταινία που ήταν βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του C. S. Lewis το οποίο κυκλοφόρησε το 1950, εκτός από τους ηθοποιούς που υποδύθηκαν τα τέσσερα αδέλφια, Πίτερ, Σούζαν, Έντμουντ και Λούσι, ήταν ο Λίαμ Νίσον (ο οποίος έδωσε τη φωνή του στο λιοντάρι Aslan), η Τίλντα Σουίντον και ο Τζέιμς ΜακΑβόι.

O C. S. Lewis (1898-1963) ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της εποχής του. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και δίδαξε εκεί Αγγλική Λογοτεχνία μέχρι το 1954, οπότε και εξελέγη ομόφωνα καθηγητής Μεσαιωνικής και Αναγεννησιακής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, θέση που διατήρησε μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Ο Κλάιβ Στέιπλς Λιούις και ο καλός του φίλος Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, συγγραφέας της τριλογίας Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, ήταν μέλη των Inklings, ενός ανεπίσημου κύκλου συγγραφέων που διοργάνωναν συναντήσεις σε μια τοπική παμπ για να συζητούν λογοτεχνικές ιδέες.

Το έντονο ενδιαφέρον του Λιούις για τα παραμύθια, τους μύθους και τους αρχαίους θρύλους, σε συνδυασμό με την έμπνευση που του έδιναν τα δικά του παιδικά χρόνια, τον οδήγησε στη συγγραφή του βιβλίου «Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα», ένα από τα πιο αγαπητά έργα όλων των εποχών.

Ακολούθησαν άλλα έξι βιβλία, που δημιούργησαν την ιδιαίτερα δημοφιλή σειρά «Τα Χρονικά της Νάρνια». Το τελευταίο βιβλίο της σειράς με τίτλο «Η Τελευταία Μάχη» τιμήθηκε με το βραβείο Carnegie, μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις στην παιδική λογοτεχνία. Μέχρι τώρα τα βιβλία της Νάρνια -στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός- έχουν κάνει πωλήσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία του 2018 με το Netflix -που εκτός από ταινίες περιλαμβάνει και τηλεοπτικές σειρές- σηματοδότησε την πρώτη φορά που μια εταιρεία απέκτησε τα δικαιώματα και για τα επτά βιβλία της σειράς «Narnia».

 huffingtonpost.gr  με πληροφορίες από Indiewire

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis