Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικοι
20:08 | 13/04/2023

Τα χειρότερα κατάφερε να αποτρέψει ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που βρισκόταν χθες το απόγευμα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ένας 19χρονος που βρισκόταν χθες στη γραμμή 34 στο ύψος της Μακρυγιάννη, στη Σταυρούπολη, εκνευρίστηκε με τον οδηγό του αστικού όταν δεν σταμάτησε στη στάση που ήθελε ο επιβάτης να κατέβει, χωρίς όμως ο ίδιος να είχε πατήσει το κουμπί που θα ενημέρωνε τον οδηγό ότι ήθελε να αποβιβαστεί.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, ο 19χρονος ζήτησε τον λόγο από τον οδηγό και στη συνέχεια τον χτύπησε με μπουνιά στο πρόσωπο, τραυματίζοντάς τον στο μάτι. Σύμφωνα με τον κ. Δήμκα, ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα στο λεωφορείο επενέβη άμεσα και σταμάτησε τα χειρότερα, ενώ ταυτόχρονα ακινητοποίησε τον δράστη μέχρι να φτάσουν στο σημείο ενισχύσεις.

Ο οδηγός του λεωφορείου χρειάστηκε να μεταφερθεί στο εφημερεύον νοσοκομείο Παπανικολάου για να λάβει τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Σε βάρος του 19χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απλή σωματική βλάβη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Όπως σημειώνει στη Voria.gr ο κ. Δήμκας, τα περιστατικά με επιθέσεις σε οδηγούς του ΟΑΣΘ έχουν αυξηθεί μετά την πανδημία και η μόνη λύση που μπορεί αν δοθεί είναι να παραγγελθούν νέα λεωφορεία με ξεχωριστή καμπίνα για τον οδηγό, ώστε να μην έχει καμία επαφή με το επιβατικό κοινό.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis