Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Mercedes EQE SUV
13:19 | 14/10/2023

Η EQE SUV είναι η πολυμορφική εκδοχή της EQE executive sedan και βασίζεται αποκλειστικά σε ηλεκτρική πλατφόρμα. Διαθέτει όλες τις βασικές καινοτομίες της EQS, ενώ ταυτόχρονα είναι πιο δυναμική από την EQS SUV.

Ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται στον πίσω άξονα και είναι πανίσχυρος χάρη στη λειτουργία 6 φάσεων, καθώς διαθέτει δύο περιελίξεις με τρεις φάσεις η καθεμία. Για την ανάκτηση ενέργειας, ο οδηγός δεν χρειάζεται να πατάει το πεντάλ φρένου, καθώς μπορεί να οδηγήσει με ένα πεντάλ. Χάρη στο σύστημα υποβοήθησης ECO, η EQE SUV επιβραδύνει αυτόματα μέχρι να ακινητοποιηθεί όταν ανιχνεύει προπορευόμενο όχημα, για παράδειγμα σε φανάρι.

Διαβάστε επίσης

Το σύστημα φόρτισης βρίσκεται πάνω από τον πίσω άξονα της EQE SUV. Μπορεί να χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της μπαταρίας σε δημόσιο σταθμό φόρτισης με μονοφασικό ή τριφασικό εναλλασσόμενο ρεύμα και διαθέτει προαιρετικά ισχύ φόρτισης έως και 22 kW.

Το πλαίσιο του μοντέλου περιλαμβάνει μπροστινή ανάρτηση τεσσάρων συνδέσμων και πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Χάρη στο συγκριτικά κοντό μεταξόνιο που είναι μόλις 3,03μ και την αντίστοιχη ρύθμιση της ανάρτησης, ο οδηγός έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται στο τιμόνι ενός εξαιρετικά ευέλικτου και ευκίνητου αυτοκινήτου ακόμη και με τη βασική διαμόρφωση.

Η αερανάρτηση AIRMATIC με συνεχώς ρυθμιζόμενη απόσβεση διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός. Όταν υπάρχει μπορεί να ανυψωθεί κατά 30 χιλιοστά προκειμένου να αυξηθεί η απόσταση από το έδαφος.

Η αεροδυναμική αποδοτικότητα είναι το αποτέλεσμα πολυάριθμων αεροδυναμικών μέτρων που έχουν εφαρμοστεί, όπως μεταξύ άλλων, οι καινοτόμες αεροτομές τροχών που εξέχουν από τον μπροστινό άξονα, για τις οποίες εκκρεμεί το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Οι κάτω ακμές διαθέτουν από 17 αυλακώσεις η κάθε μία. Σε συνδυασμό με άλλες λεπτομέρειες, όπως η μικρή ποδιά και οι διαμήκεις ενισχύσεις, βελτιώνουν τη ροή του αέρα γύρω από τους μπροστινούς τροχούς.

Τέλος, το επιτρεπόμενο φορτίο ρυμούλκησης για τα μοντέλα με τετρακίνηση φτάνει τα 1800 κιλά, ενώ με σύστημα κίνησης στους πίσω τροχούς μπορεί να ρυμουλκεί έως 700 κιλά.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis