Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:59 | 11/02/2024

Στις 9 Φεβρουαρίου 2024 αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Αντωνακάκη Μανώλη, τον Αντιπρόεδρο Φριαγκιαδάκη Απόλλωνα, τον ταμία Σπηλιωτάκη Δημήτριο και το μέλος Κοτσορέ Ιωάννη, επέδωσε υπόμνημα  στους: Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Τουρνά τον Υπαρχηγό ΠΣ Αντιστράτηγο Νικόλαο Ρουμελιώτη και τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης Υποστράτηγο Γεώργιο Τσικαλά, στις εγκαταστάσεις της ΔΙΠΥΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

 Τέθηκαν τα παρακάτω: Ζητήθηκε η ενίσχυση της 3ης ΕΜΟΔΕ Κρήτης, με προσωπικό τουλάχιστον 50 ατόμων από την τελευταία προκήρυξη. Την κάλυψη όλων των κενών θέσεων των εποχικών συναδέλφων που δημιουργούνται σε όλες τις υπηρεσίες της Κρήτης, λόγω της πρόσληψης τους στην προκήρυξη των ΕΜΟΔΕ, από τους πίνακες των επιλαχόντων. Ζητήθηκε η μη σύνταξη πεζοπόρου τμήματος λόγω ελλείψεως προσωπικού.

Διαβάστε επίσης

 

Ευάγγελος Τουρνάς πυροσβέστες υπόμνημα

  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ζητήθηκε η ενίσχυση με προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών, ειδικότερα για τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Βιάννου και Χερσονήσου. Την αύξηση της οργανικής δύναμης του Νομού Ηρακλείου, με δεδομένη και την μετακίνηση της έδρας του Συντονιστή Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, καθώς και την εξεύρεση λύσης για την στέγαση των Υπηρεσιών.
  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ζητήθηκε η ενίσχυση με προσωπικό, καθώς με την υπάρχουσα δύναμη, υπολειτουργούν όλες οι υπηρεσίες του Νομού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εφαρμοστεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, αλλά και η ενίσχυση του Νομού με πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρα και μεταφοράς προσωπικού. Επιπροσθέτως ζητήθηκε η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπηλίου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία Δ Τάξης.
  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ζητήθηκε η ενίσχυση με προσωπικό και πυροσβεστικά οχήματα, όλων των Υπηρεσιών, ιδιαίτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας και αναβάθμιση αυτής σε Γ τάξης. Επίσης ζητήθηκε η αναβάθμιση του ΠΚ Σητείας σε Πυροσβεστική Υπηρεσία Δ τάξης. Για την Π.Υ Αγίου Νικολάου και την ΔΙΠΥΝ Λασιθίου, ζητήθηκε η επίσπευση όλων των διαδικασιών για την μεταστέγαση τους, καθώς και την αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου σε Β Τάξης.

 Τέλος τονίστηκε για μία ακόμη φορά η αναγκαιότητα αναγνώρισης του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis