Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11
21:14 | 08/02/2023

Τα 2/3 των παγκοσμίων πωλήσεων οχημάτων ηλεκτρικών μπαταριών (BEV) έγιναν το 2022 στην Κίνα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε από τη γερμανική λογιστική και συμβουλευτική εταιρία στρατηγικής Strategy& που ανήκει στο δίκτυο των εταιριών της PricewaterhouseCoopers (PwC).

Οι παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων BEV κατέγραψαν ετήσια αύξηση 70% το 2022, ενώ η Κίνα ως η μεγαλύτερη αγορά οχημάτων BEV σε παγκόσμιο επίπεδο διατήρησε “ τη μεγάλη επέκταση της αγοράς των οχημάτων BEV κατά τα πρόσφατα χρόνια”, σύμφωνα με την έρευνα της PwC.

Διαβάστε επίσης

Οι πωλήσεις των οχημάτων BEV στην Κίνα αυξήθηκαν περίπου 85%, σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων εγγραφής νέων οχημάτων σε 14 επιλεγμένες αγορές.

“ Κατά την τρέχουσα περίοδο παρακολουθούμε τον μετασχηματισμό της αυτοκίνησης που αγγίζει το επόμενο επίπεδο και ωριμάζει”, δήλωσε ο Φέλιξ Κούχνερτ, εταίρος της PwC Germany.

Η ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ καταγράφει παρόμοια δυναμική, ενώ οι πωλήσεις τους στις πέντε καλύτερες ευρωπαϊκές αγορές καταγράφηκαν σε ποσοστό 28% την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis