Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:39 | 28/05/2021

Τελετή ορκωμοσίας (31) συνολικά νέων Υπαστυνόμων Β’, αποφοίτων του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.), πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Αχαρνές Αττικής.

Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης – Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.

Τα ξίφη στους νέους Υπαστυνόμους Β’ επέδωσε o Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, o οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό .

Τα ξίφη επιδόθηκαν στους νέους Αξιωματικούς παρουσία και του Διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγου Εμμανουήλ Δασκαλάκη και του Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Διευθυντή Βασίλειου Σαλούκα, ο οποίος ανέγνωσε και την Ημερήσια Διαταγή.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Πρόξενος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Ιωάννης Αδάμου, ως εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας επίσης παρέστησαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Χρήστος Κονδύλης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διαχειριστικής - Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Ταξίαρχος Δημήτριος Παντελής, η Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχος Σοφία Λαμπροπούλου, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών, Ταξίαρχος Ιωάννης Τζουβάνας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Παλιογιώργος, άλλοι αξιωματικοί, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και συγγενείς των ορκισθέντων Αξιωματικών.

Στόχος της μετεκπαίδευσης υπήρξε η συμπλήρωση της επαγγελματικής και νομικής μόρφωσης των μετεκπαιδευομένων, η συζήτηση και ανάλυση προβλημάτων που ενέκυψαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως Υπαξιωματικοί και η ενημέρωσή τους σε σύγχρονα ζητήματα και γενικότερα θέματα διοίκησης προσωπικού.

Σημειώνεται ότι αποστολή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας είναι η μετεκπαίδευση, επιμόρφωση και εξειδίκευση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση αυτού στα σύγχρονα αστυνομικά θέματα και προβλήματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντά του.

Στο πλαίσιο αυτό, η Σχολή υλοποιεί κάθε χρόνο πλήθος εξειδικευμένων σεμιναρίων για την παροχή στοχευμένων γνώσεων στο αστυνομικό προσωπικό από έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές της Ακαδημαϊκής κοινότητας, ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς καθώς και από έμπειρους και καταρτισμένους Αξιωματικούς του Σώματος.

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis