Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 05/02/2015
Εν έτη 2015, στην Ελλάδα γίνεται προσπάθεια για μια πιο εκσυγχρονισμένη και εκδημοκρατισμένη Αστυνομία, η όποια θα βασίζεται στην εκπαίδευση, στην κατάρτιση και στην επιμόρφωση των μελών της. Αντιθέτως μερικά κατάλοιπα του παρελθόντος αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα σε αυτό, με αποτέλεσμα τη στασιμότητα, ένα από αυτά είναι ο «παλαιολιθικός» κανονισμός της στολής ως προς το παρουσιαστικό του αστυνομικού προσωπικού.

Είναι επιτακτική ανάγκη για αλλαγή σε όλα τα επίπεδα. Ένα θέμα που απασχολεί την πλειονότητα των αστυνομικών και χρειάζεται άμεσα αλλαγή, είναι το γεγονός, ότι ο ένστολος αστυνομικός πρέπει να είναι ξυρισμένος επιμελώς χωρίς ίχνος γενειάδας στο πρόσωπο του κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του. Ο συγκεκριμένος κανονισμός είναι άκρως αντίθετος με τους κανονισμούς που ισχύουν σε χώρες όπως οι Η.Π.Α., η Ιταλία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελβετία, η Αγγλία, κ.τ.λ.. Οι Aστυνομικοί των χωρών αυτών μπορούν να φέρουν γενειάδα, με μέτρο και ευπρέπεια, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

Η Αστυνομία, καθώς και όλα τα Σώματα Ασφαλείας, πρέπει να αποβάλουν καθετί το αναχρονιστικό και να διευρύνουν τα δικαιώματα τους στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της προσωπικότητας του κάθε ατόμου. Είναι αδιανόητο να ασχολούμαστε με το αν είναι ξυρισμένος ή όχι ο Αστυνομικός ενώ βρισκόμαστε στην προσπάθεια για μια Αστυνομία με επαγγελματική κατάρτιση που θα καλλιεργεί δεξιότητες και προσόντα, για μια Αστυνομία που θα θέτει νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της οργάνωσης της εργασίας, για μια Αστυνομία που θα αξιοποιεί τους ανθρώπινους πόρους και η επαγγελματική μαθητεία θα διαρκεί όσο και η ενεργός ζωή.
 
Ως Δυναμική Αντίδραση Ν/Α Αττικής (Δ.Α.Α.Ν/Α.Α.) ευελπιστούμε στην άμεση επίλυση του ανωτέρω προβλήματος ώστε οι ένστολοι Αστυνομικοί να μπορούν να φέρουν γενειάδα, με μέτρο και ευπρέπεια, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους. Και προτείνουμε την αλλαγή αυτή βασιζόμενοι στην εξέλιξη, στον εκσυγχρονισμό και στον εξευρωπαϊσμό της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Υ.Γ.: Σε κάποιους κακοπροαίρετους που μπορεί να πουν πως λύθηκαν όλα τα προβλήματα και η Δυναμική Αντίδραση Ν/Α Αττικής ασχολείται με τρίχες, τους απαντάμε πως αυτό που θέλουμε είναι Ελληνική Αστυνομία να μην είναι αυτή που ασχολείται με τρίχες αλλά με την αποδοτικότητα του Έλληνα Αστυνομικού και τη συμφιλίωση του με τον Έλληνα πολίτη. Δεν επιθυμούμε τη διασάλευση της πειθαρχίας παρά μόνο την ενίσχυση θεσμού της Αστυνομίας, μιας Αστυνομίας απαλλαγμένης από αναχρονιστικά σύνδρομα.
 
Από κάπου πρέπει να γίνει μια αρχή!
 
Οι αντιπρόσωποι της Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. και μέλη της ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΒΡΕΝΤΑΣ Ηλίας, ταμίας Δ.Σ. Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. και αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ Παναγιώτης,  αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΚΑΝΙΟΣ Χαράλαμπος,  αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Νικόλαος, αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΜΠΟΥΖΑΣ Ευάγγελος, αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Αδαμαντία, αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
 
ΣΙΔΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος, αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
 
dynamikhantidrash.blogspot.gr
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis