Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
dias_intime
16:56 | 10/11/2023

Επιστρέφουν περίπου 1.500 - 2.000 αστυνομικοί στις οργανικές τους, ύστερα από τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να "αδειάσει" τις φυλάξεις επίσημων προσώπων.

Ο Γ.Γ. των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στο Policenet.gr και την Κέλλυ Σαουάχ - Μαραγκουδάκη, διευκρίνισε πως η επιστροφή των 2.000 αστυνομικών δεν θα λύσει ολοκληρωτικά το πρόβλημα της αυξημένης παραβατικότητας, αλλά θα επηρεάσει αρνητικά τον εύρυθμο τρόπο που υπηρετούν άνδρες και γυναίκες της πρώτης γραμμής.

Διαβάστε επίσης

«Έχουν γίνει ορισμένες ανεπίσημες προτάσεις στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης όπου κάποιες από αυτές βρίσκουν το ΣΕΦΕΕΑ και την Ομοσπονδία μας αντίθετη», είπε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών.

Εικόνα
dias_intime

 

«Πιο συγκεκριμένα, είμαστε αντίθετοι στην αλλαγή του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δεν συμφωνούμε να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας των Ομάδων που εδώ και 13 χρόνια από την ίδρυση, η μια επιτυχία διαδέχεται την επόμενη» εξηγεί στο policenet, αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί με προσωπικό η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.»

«Το 90% ανδρών και γυναικών αστυνομικών υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και η πλειονότητα αυτών αποτελούν μέλη μας», επισημαίνει.

Ο κ. Μαυροειδάκος σημείωσε ότι τέθηκε επί τάπητος η αλλαγή του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., η οποία δεν θα έχει καμία σχέση με αυτή που γνωρίζουμε.

 

«Επειδή τίποτα μέχρι στιγμής δεν είναι επίσημο, δεν μπορώ να αναφερθώ με ακρίβεια. Ωστόσο, σκεφτείτε ότι το μοντέλο που θέλουν να λειτουργούν οι Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. θα είναι τελείως διαφορετικό από το μοντέλο που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε, δηλαδή δύο αστυνομικοί σε μια μοτοσυκλέτα και τέσσερις να αποτελούν μια ομάδα»

αναφέρει χαρακτηριστικά o κ. Μαυροειδάκος

 

«Όλα αυτά μας βρίσκουν αντιθετους, γεγονός που γνωρίζει τόσο η φυσική, όσο και η πολιτική ηγεσία. Η Πολιτεία θα πρέπει επιτέλους να παρέχει υλική επιβράβευση σε ο,τι αφορά τις Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και ΖΗΤΑ. Αυτό αποτελεί και πρωταρχικό αίτημα της Ομοσπονδίας και του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής, ούτως ώστε οι Ομάδες να συνεχίσουν να λειτουργούν με επαγγελματισμό, σημειώνοντας καθημερινά πολλές και σημαντικές επιτυχίες» καταλήγει.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis