Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αυτοκινητα
22:14 | 15/11/2022

Οι ερευνητές της Mazda πρόσφατα ανακάλυψαν ότι λιγότεροι από τους μισούς οδηγούς έχουν σωστή στάση σώματος για μια άνετη και ασφαλή διαδρομή. Για να λύσουν αυτό το πρόβλημα, οι άνθρωποι της ιαπωνικής μάρκας δημιούργησαν ένα σύστημα που αναγνωρίζει κάθε οδηγό και αυτόματα διαμορφώνει τη θέση του καθίσματος, του τιμονιού, τους καθρέφτες και τα όργανα του αυτοκινήτου, για μέγιστη άνεση και ασφάλεια.

Το σύστημα χρησιμοποιεί μία κάμερα που κοιτάζει τον οδηγό, η οποία ενεργοποιεί την τεχνολογία εκτίμησης της σωματικής διάπλασης. Αφού ο οδηγός εισάγει το ύψος του χειροκίνητα (αυτό πρέπει να γίνει μόνο στην πρώτη εγκατάσταση), το σύστημα τότε υπολογίζει και προτείνει τη καλύτερη θέση για αυτό το άτομο με βάση τη θέση των ματιών του. Βεβαίως, ο οδηγός μπορεί να επέμβει και να προσαρμόσει τη θέση όπως εκείνος επιθυμεί.

Διαβάστε επίσης

Όταν ο οδηγός κλείνει τη μηχανή και βγάζει τη ζώνη, το κάθισμα και το τιμόνι αυτόματα επιστρέφουν στην αρχική τους θέση, ώστε να τον διευκολύνει να βγει πιο εύκολα από το αυτοκίνητο. Το σύστημα αυτό έχει τοποθετηθεί στο καινούργιο Mazda CX-60.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis