Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:30 | 01/04/2023

Με το σύστημα plug-in hybrid Q4 η Alfa Romeo για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει τη δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά. Παράλληλα, το σύστημα προσφέρει υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας χάρη στη μετάδοση σε όλους τους τροχούς, αλλά και κορυφαία οδηγική απόλαυση.

Η Tonale είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της ιταλικής εταιρείας που εξηλεκτρίστηκε. Εφοδιάζεται με έναν turbo βενζινοκινητήρα που αποδίδει 180 ίππους και 270Nm ροπή. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι απόδοσης 90kW (122,4 ίπποι) με ροπή 250Nm.Το κύκλωμα τάσης των 306V, το οποίο χάρη στην μπαταρία τεχνολογίας λιθίου-ιόντων χωρητικότητας 15,5kWh τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα με την απαραίτητη για τη λειτουργία του ενέργεια.

Διαβάστε επίσης

Η μπαταρία έχει τη δυνατότητα παροχής ισχύος έως 100kW, υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες του ηλεκτροκινητήρα, ενώ παράλληλα διαθέτει δικό της κύκλωμα ψύξης για βέλτιστη απόδοση και αντοχή. Το σύστημα τετρακίνησης Q4 εξασφαλίζει εντελώς αυτόματα και με άμεσο τρόπο τη διαχείριση της ροπής μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα. Η τοποθέτηση της μπαταρίας συνολικού βάρους 125 κιλών στο πίσω μέρος σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα προσφέρουν το ιδανικό ζύγισμα και χαμηλό κέντρο βάρους.

Με το υβριδικό σύστημα ηTonale μπορεί να φθάσει αυτονομία αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης κοντά στα 80 χιλιόμετρα και εκπομπές CO2 μόλις 26γρμ./χλμ. Όλα αυτά με δυνατότητα πλήρους φόρτισης σε λιγότερο από 2,5 ώρες.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis