Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:59 | 09/09/2023

Το σύνολο των ελικοπτέρων που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του αεροδρομίου, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων. Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, αρχικά, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά ελικόπτερα. 

Στη συνέχεια, μετακινήθηκαν τελευταία τα ελικόπτερα UH-1H, ηλικίας 60 ετών, που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα ελικόπτερα εντός αυτού είναι ασφαλή ενώ τηρείται ετοιμότητα μετασταθμεύσης και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τις ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis