Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ιωάννης Τερσενίδης
10:49 | 01/09/2023

Ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή του Ιωάννης Τερσενίδης, o αστυνομικός, που υπηρετεί σε μια από τις πιο μάχιμες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και περιπολεί στις περιοχές που η εγκληματικότητα «χτυπάει» κόκκινο, σήκωσε τη σημαία μας, ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα TAEKWONDO ITF, που διεξήχθη στο Καζακστάν!

Ο βορειοελλαδίτης αστυνομικός, μαζί με τη διάκρισή του αυτή κέρδισε και τον βαθμό του Υπαστυνόμου. Ο 34χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, παραχώρησε συνέντευξη στο Policenet.gr και στην Κέλλυ Σαουάχ - Μαραγκουδάκη μιλώντας για τις δυο μεγάλες του αγάπες, τον Αθλητισμό και την Αστυνομία.

Διαβάστε επίσης

 

Από ποια ηλικία ασχοληθήκατε με τον αθλητισμό; Γιατί επιλέξατε αυτό το άθλημα;

Η αθλητική μου ζωή ξεκίνησε στην ηλικία των πέντε ετών, κρυφοκοιτώντας από το παράθυρο του τοπικού συλλόγου TAE KWON DO του χωριού μου στο Φιλύρο Θεσσαλονίκης.

Από την πρώτη στιγμή με εντυπωσίασαν τα λάκτισματα που έκαναν οι μαθητές στους στόχους και ταυτόχρονα το πειθαρχημένο, με αίσθηση σεβασμού βλέμμα προς τον προπονητή τους.

Τερσενίδης

Πότε ήρθε το πρώτο μετάλλιο; 

Το πρώτο μετάλλιο ήρθε στην ηλικία των δώδεκα ετών στο παιδικό πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων.

Το 2004 μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων εισήχθη για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα. Από τότε έως σήμερα μετράω 19 έτη στην εθνική ομάδα.

Αναφέρετε τις πιο σπουδαίες σας στιγμές και διακρίσεις. Πόσα μετάλλια κοσμούν τον προσωπικό σας χώρο; 

Στην αθλητική μου πορεία κάθε κατάκτηση μεταλλίου αποτελούσε για εμένα μια σπουδαία στιγμή, καθώς ήταν αποτέλεσμα πολύωρων προπονήσεων και στερήσεων.

Οι σπουδαιότερες διακρίσεις μου ήταν τα τρία χρυσά παγκόσμια μετάλλια που έχω κατακτήσει, τα δύο πρώτα στην Αγία Πετρούπολη Ρωσίας και το τρίτο μετάλλιο μου φέτος στην Αστάνα του Καζακστάν.

Συνολικά έχω κατακτήσει 52 πανελλήνια μετάλλια από τα οποία τα 25 χρυσά, 27 πανευρωπαϊκά μετάλλια από τα οποία τα 17 χρυσά και 3 χρυσά παγκόσμια μετάλλια.

Πόσο σημαντική είναι η προ-αγωνιστική ρουτίνα για τον κάθε αθλητη; 

Βασικό στάδιο για την επιτυχία του κάθε αθλητή είναι η διαμόρφωση και αυστηρή τήρηση  ρουτίνας προπόνησης με πειθαρχία και αυτοσυγκεντρωση.

Στο στάδιο της προετοιμασίας θέτεις ρεαλιστικούς στόχους, αυξάνεις  την αυτοπεποίθηση σου ελέγχοντας το άγχος σου, διαβάζεις τα δυνατά και αδύναμα σημεία των αντιπάλων σου, βελτιώνεις την ετοιμότητα σου και  μεγιστοποιείς την αυτοσυγκέντρωση σου.

Πώς εισαχθήκατε στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας; Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα; 

Καταθέτοντας τις αθλητικές μου διακρίσεις το 2010-2011 στην Ελληνική Αστυνομία έγινα δεκτός στο σώμα τιμής ένεκεν  την ίδια χρονιά.  Το 2015 φοίτησα στη σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής και από το 2017 υπηρετώ στην Δυτική Αττική ξεκινώντας από το Α.Τ Μάνδρας-Ειδυλλίας,  στη συνέχεια στα Τ.Α.Ε και καταλήγοντας  σήμερα στην Ο.Π.Κ.Ε Δυτικής Αττικής.

Ο πατέρας μου ήταν αυτός που με προέτρεπε να μπω στο αστυνομικό σώμα εξαιτίας του χαρακτήρα μου και της ιδιοσυγκρασίας μου.  Αγάπησα το επάγγελμα μου και αφιερώθηκα σε αυτό κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης στο Α.Τ Πυλαίας- Χορτιάτη όπου ο αείμνηστος Ηλιόπουλος Ευθύμιος, με πήρε από το χέρι και με δίδαξε όλα όσα έχει μάθει τα τριάντα έτη  που υπηρετούσε στο σώμα.

Ασκείτε ένα από τα δυσκολότερα επαγγέλματα, τόσο από άποψη επικινδυνότητας, όσο και ωραρίων. Δεδομένου ότι υπηρετείτε σε μια από τις πιο μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., πείτε μου πώς συνδυάζεται Αστυνομία και Αθλητισμός;

Είναι ακατόρθωτο να συνδυαστεί το ωράριο εργασίας με τις καθημερινές προπονήσεις που ξεπερνάνε ορισμένες φορές τις τέσσερις ώρες.

Αρωγοί στην προσπάθεια μου αυτή γίνονται οι συνάδελφοι μου καθώς και κάποιοι προϊστάμενοι μου όπου σε δύσκολες περιόδους προετοιμασίας για τα ευρωπαϊκά και τα παγκόσμια πρωταθλήματα βρίσκονται πάντα δίπλα μου και με στηρίζουν. 

Η συμβουλή μου προς τους συναδέλφους μου είτε είναι αθλητές είτε όχι είναι να τους προτρέψω να ασχοληθούν με το χώρο του αθλητισμού.

Σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζω δύσκολες περιπτώσεις αλλά η αυτοκυριαρχία που έχω διδαχθεί από το άθλημα μου καθώς και οι τεχνικές άμυνας με βοηθούν να ανταπεξέρχομαι κάθε φορά και να μην ξεπερνάω τα όρια.

 Ο συνδυασμός αθλητισμού - υπηρεσίας είναι δύσκολος αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που πάντα σε δικαιώνει.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis