Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
οπκε
07:55 | 07/06/2024

Ακούγεται ως αστείο είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό.

Οι τρεις αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Χαλκίδας που ενεπλάκησαν στους πυροβολισμούς τα μεσάνυχτα Τρίτης προς Τετάρτη 5 Ιουνίου με ύποπτο όχημα στην περιοχή του Δέλτα, βρέθηκαν κατηγορούμενοι και συνελήφθησαν.

Διαβάστε επίσης

Οι άνθρωποι που με κίνδυνο τη ζωή τους προσπάθησαν να σταματήσουν την τρελή πορεία του οχήματος που οδηγούσε ένας 35χρονος κάτοικος της ευρύτερης περιοχής, κατηγορούνται σύμφωνα με το ρεπορτάζ για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για οπλοφορία και χρήση όπλου από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το βίντεο που πρόβαλλε το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εγκλώβισαν το ύποπτο όχημα που καταδίωκαν από την οδό Χαλκιδικής, στο Δέλτα Χαλκίδας και ένας εξ αυτών κατέβηκε να ελέγξει τους επιβάτες κρατώντας μόνο το γκλοπ του, ενώ δύο ακόμη συνάδελφοί του ήταν έτοιμοι να επέμβουν. Τότε ο οδηγός βάζει όπισθεν για να αποφύγει τον πρώτο αστυνομικό, που μόλις γλυτώνει την παράσυρση, και στη συνέχεια ανεβαίνοντας στο πεζοδρόμιο κινείται κατά πάνω στους άλλους δύο αστυνομικούς που καλύπτονται από το όχημα τους πριν αρχίσουν να πυροβολούν.

Η αλήθεια είναι ότι οι πυροβολισμοί δεν ήταν 4 όπως αρχικά είχαν ισχυριστεί αλλά τουλάχιστον 10, ωστόσο ακόμη κι έτσι δεν μπόρεσαν να ακινητοποιήσουν το ύποπτο όχημα που ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το βίντεο φέρεται να το τράβηξαν νεαροί θαμώνες της πλατείας, καθώς η ώρα ήταν περασμένη (00:30’).

Μάλιστα η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, με μια φωτογραφία με τρύπα σε τοίχο από κάποια σφαίρα, κάνει λόγο για φάρ ουέστ στην καρδιά της Χαλκίδας κοροϊδεύοντας για το «αίσθημα ασφάλειας των πολιτών» σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, και προσθέτει «καλούμε την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους να διερευνηθεί άμεσα το συμβάν και να παρθούν μέτρα για να μην ξανασυμβούν τέτοια φαινόμενα που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων».

Από τη διερεύνηση μέχρι τη σύλληψη των αστυνομικών βέβαια απέχουμε πολύ. Και είναι άδικο αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία των πολιτών να αντιμετωπίζουν τα ίδια ή ακόμη χειρότερα αδικήματα από τον άνθρωπο που έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές τόσων πολιτών. Συμπεριλαμβανομένων αυτές των αστυνομικών, αλλά και των συνεπιβατών του, που δεν γνωρίζουμε πόσοι και ποιοι ήταν.

Ο έλεγχος της επιχειρησιακής τους επάρκειας ίσως να ήταν θεμιτός, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση όμως δεν ευθύνεται ο αστυνομικός για την τοποθέτηση που του γίνεται και ακόμη περισσότερο για την εκπαίδευση που δεν λαμβάνει, ώστε να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει με τους όρους που πρέπει, μια τόσο δύσκολη κατάσταση.

lamiareport.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis