Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:39 | 14/01/2023

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, πρωινές ώρες της 12-1-2023, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 2 αλλοδαποί, 30 και 47 ετών και 34χρονος ημεδαπός για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής κατά συναυτουργία, της παράβαση του νόμου περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 12-1-2023 οι ανωτέρω αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε οικία στην περιοχή της Αρτέμιδας. Περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον 30χρονο εντός αυτοκινήτου (τσιλιαδόρος) έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με χειρουργική μάσκα.

Διαβάστε επίσης

Την ίδια στιγμή, οι ανωτέρω αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 47χρονο που είχε ειδοποιηθεί από τον συνεργό του να εξέρχεται από οικία, που μόλις είχε διαρρήξει, έχοντας και αυτός καλυμμένο το πρόσωπο με τον ίδιο τρόπο, φορώντας και γάντια και τον 34χρονο, ο οποίος βρισκόταν στην αυλή έτερης οικίας.

Στη θέα των αστυνομικών, ο 47χρονος πέταξε τα γάντια που φορούσε, ενώ ο 34χρονος απέρριψε τσαντάκι με διαρρηκτικά εργαλεία. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν άμεσα τους κατηγορουμένους και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων-Αρτέμιδας, όπου και συνελήφθησαν.

Μετά από έρευνα στην κατοχή τους και εντός του αυτοκινήτου τους, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
  • μαχαίρι
  • σπρέι πιπεριού
  • 2 κινητά τηλέφωνα
  • γάντια

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων-Αρτέμιδας μία ακόμα περίπτωση ληστείας που έλαβε χώρα στα Μέγαρα την 7-12-2022, όταν ο 30χρονος και ο 47χρονος εισήλθαν σε οικία και αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, διαφεύγοντας με το ανωτέρω αναφερόμενο αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis