Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:39 | 07/02/2024

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λιβαδειάς, συνελήφθη χθες (06-02-2024) το βράδυ στην περιοχή της Λιβαδειάς, ένα άτομο, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Κατηγορείται για –κατά περίπτωση-εγκληματική οργάνωση (συμμορία) από άτομα που έχουν οργανωθεί για τη διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων. Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας, διακριβώθηκε ότι στις 04 και 05-02-2024, το ανωτέρω άτομο μαζί με δύο ακόμα τουλάχιστον συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, ενέχονται στη τέλεση δύο (2) υποθέσεων απατών στη Λιβαδειά.

Διαβάστε επίσης

Σχετικά με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, με τον συλληφθέντα να αναλαμβάνει τον ρόλο συνήθως του παραλήπτη – εισπράκτορα.

Σκοπός τους ήταν μέσω της σύγχυσης και ψυχολογικής φόρτισης των ηλικιωμένων θυμάτων τους, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθή και προσποιούμενοι συνήθως στο τηλέφωνο τον γιατρό και συγγενικό τους πρόσωπο, να καταφέρουν να αποσπούν τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν, παροτρύνοντας τους να τα τοποθετούν έξω από τις οικίες τους.

Η λεία από τις προαναφερόμενες δύο απάτες που εξιχνιάσθηκαν, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, η αξία των οποίων ανέρχεται στις 45.000 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του εν λόγω ατόμου ως μέσο διευκόλυνσης των παράνομων πράξεών του.

Η έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διερευνηθεί τόσο η εμπλοκή του, όσο και των συνεργών του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απατών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς, ενώ το άτομο που συνελήφθη θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Επισημαίνεται ότι χρήσιμες πληροφορίες για την αποφυγή περιπτώσεων απάτης, καθώς και της μεθοδολογίας που χρησιμοποιούν οι δράστες, είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας,  www.hellenicpolice.gr – Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis