Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:39 | 11/11/2022

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 8-11-2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 43χρονος αλλοδαπός ως μέλος συμμορίας για κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και για άρνηση υποβολής δακτυλοσκόπησης. Συγκατηγορούμενος τυγχάνει και έτερο μέλος που έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπής κινητών τηλεφώνων από καθήμενους πελάτες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε πρωινές ο 43χρονος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο.

Διαβάστε επίσης

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η συμμορία χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία και τα μέλη της είχαν σαφείς και διακριτούς ρόλους.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας με πρόσχημα την παροχή πληροφοριών ή τη διανομή φυλλαδίων, εισέρχονταν σε καταστήματα και αφήνοντας τα έντυπα πάνω στα κινητά των πελατών, τα αφαιρούσαν.

Συγκεκριμένα, το πρώτο άτομο προσέγγιζε τα «υποψήφια θύματα» και απασχολώντας τους με τις παραπάνω μεθόδους τους αφαιρούσε τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το δεύτερο άτομο, το οποίο βρισκόταν πλησίον, παραλάμβανε τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα, αφενός για να μην ανευρεθούν στην κατοχή του πρώτου σε περίπτωση που γινόταν αντιληπτός και αφετέρου για να τον ειδοποιεί σε περίπτωση διέλευσης αστυνομικών, προκειμένου να διακόψουν ή να αναστείλουν τη δράση τους.

Ο συλληφθείς, και το έτερο μέλος της συμμορίας, έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής -14- περιπτώσεις κλοπών κινητών τηλεφώνων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis