Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13
18:59 | 18/12/2022

Συνελήφθη τις μεσημβρινές ώρες της 16-12-2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 24χρονος αλλοδαπός ως μέλος συμμορίας για κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Συγκατηγορούμενος τυγχάνει και 19χρονος αλλοδαπός που αναζητείται.

Στο πλαίσιο διερεύνησης κλοπών από το εσωτερικό αυτοκινήτων, καθώς και κλοπών από διερχόμενους ή καθήμενους πολίτες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών, αποκαλύφθηκε και πιστοποιήθηκε η δράση συμμορίας.

Διαβάστε επίσης

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η συμμορία χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία και τα μέλη της είχαν σαφείς και διακριτούς ρόλους.

Ειδικότερα, ο 24χρονος εντόπιζε τον επίμαχο στόχο, είτε καθήμενο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, είτε σταθμευμένο αυτοκίνητο εντός του οποίου βρίσκονταν προσωπικά αντικείμενα, προβαίνοντας στην αφαίρεση αυτών χωρίς να γίνεται αντιληπτός από τους ιδιοκτήτες τους.

Ο 19χρονος υποστήριζε τη δράση του 24χρονου παραμένοντας αθέατος στο σημείο της κλοπής, ενημερώνοντας αυτόν είτε μέσω τηλεφωνικής κλήσης, είτε μέσω νοημάτων, για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τους περαστικούς, αλλά και με τις κινήσεις του υποψήφιου θύματος.

Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής κλοπή από καθήμενο καφετέριας στους Αμπελόκηπους και κλοπή από σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή των Εξαρχείων.

Τα μέλη της συμμορίας έχουν συλληφθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν για κλοπές με την ίδια μεθοδολογία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis