Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:03 | 06/05/2023

Σκηνές βγαλμένες από ταινία του Hollywood εκτυλίχθηκαν χθες σε επιχείρηση του Τμήματος Αναζητήσεων στους Θρακομακεδόνες για τη σύλληψη φερόμενου ως αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης που είχε φεσώσει το Δημόσιο με σχεδόν 20 εκατομμύρια από διαφυγόντες δασμούς από λαθρεμπόριο καπνού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι αστυνομικοί μπόρεσαν να τον βρουν και να τον συλλάβουν, αφού έκαναν έρευνες σε όλους τους χώρους της πολυτελέστατης τριώροφης μονοκατοικίας του, εντοπίζοντάς τον τελικά μέσα σε κρύπτη!

Διαβάστε επίσης

«Μιλάμε για ένα σπίτι-φρούριο. Με μάντρες και κάμερες, αλλά και εξωτερική φρουρά που έκανε περιπολίες επί 24ωρου βάσεως όχι μόνο γύρω από το σπίτι, αλλά και σε όλη τη γειτονιά. Ο ίδιος μάλιστα κυκλοφορούσε με ασφάλεια και με ένα θωρακισμένο μαύρο τζιπ. Μπήκαμε αιφνιδιαστικά και τους πιάσαμε στον ύπνο», σχολιάζει αστυνομικός της Ασφάλειας στο ethnos.gr.

Ο 48χρονος, που είναι πατέρας τριών παιδιών, εκείνη τη στιγμή βρισκόταν μέσα στο σπίτι του και μόλις έλαβε σήμα από τους δικούς του πήγε και κρύφτηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, για να γλιτώσει. Πέρασαν πάνω από  τέσσερις ώρες, αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν με τον ίδιο να μην λέει ούτε λέξη στη θέα τους, καθώς ήταν ξαπλωμένος μέσα στην κρύπτη, που άνοιγε με ειδικό μηχανισμό! Ο συλληφθείς φέρεται να είναι ο επικεφαλής εγκληματικού δικτύου με πάνω από 80 μέλη και μάλιστα σε βάρος του εκκρεμούσε δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινής κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή 1.314.506 ευρώ για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για λαθρεμπορία.Στη συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Αναζητήσεων, συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και της Ο.Π.Κ.Ε. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., «ο 48χρονος είχε ηγετικό ρόλο σε πολυμελή εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας επιδίδονταν στην εισαγωγή λαθραίων καπνικών προϊόντων από χώρες του εξωτερικού και εν συνεχεία, τα εμπορεύονταν τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και σε χώρες του εξωτερικού». 

Μαζί με τον 48χρονο συνελήφθη και ένας 54χρονος συνεργάτης του, βουλγαρικής υπηκοότητας, ενώ στην έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε 13 φυσίγγια, 
  • κοντόκαννη καραμπίνα, 
  • 3- γεμιστήρες, 
  • 69- φυσίγγια και 
  • 15- φυσίγγια καραμπίνας. 

Ευλαμπία Ρέβη

Πηγή:  ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis