Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
15:59 | 08/08/2023

Με τον Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης της Π.Ε. Έβρου κ. Παπαδάκη Παράσχο συναντήθηκε στην Αλεξανδρούπολη αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου κατόπιν πρόσκλησης, προκειμένου να συζητηθούν το μεταναστευτικό και μια σειρά ζητημάτων, που απασχολούν τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης, το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α και το Κ.Υ.Τ. Στη συνάντηση, διάρκειας μίας ώρας, έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση, σε εγκάρδιο κλίμα και αναπτύχθηκαν τα παρακάτω θέματα.

Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, που αφορούν την αύξηση των μεταναστευτικών πιέσεων κατά τους τελευταίους μήνες, τις πιέσεις που δέχονται οι Υπηρεσίες μας και οι συνάδελφοι και τα προβλήματα που προκαλούν.

 Αναλύσαμε το τεράστιο φαινόμενο που παρουσιάζεται στην περιοχή μας , την εγκληματική οδηγική συμπεριφορά των διακινητών παράτυπων μεταναστών, που στην προσπάθεια τους να διαφύγουν της σύλληψης κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας προκαλώντας τροχαία δυστυχήματα και την αλλοίωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

 Καταθέσαμε υπόμνημα με τις προτάσεις μας, προκειμένου να μπει φραγμός στην ανεξέλεγκτη εγκληματική δράση των διακινητών.

 Τονίσαμε ότι παρά την πρόοδο σε προμήθειες υλικοτεχνικού εξοπλισμού που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια , θα πρέπει να συνεχιστεί με στοχευμένες δράσεις, με συνεχή εκπαίδευση των συναδέλφων, με προμήθεια εξειδικευμένου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ώστε να διατηρηθεί η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και το αξιόμαχο των υπηρεσιών μας.

 Έγινε εκτενή αναφορά στον Ενιαίο Φορέα Επιτήρησης των Συνόρων επισημαίνοντας τα θετικά και αρνητικά σημεία.

 Αναφερθήκαμε στην πρόσληψη Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου με καθεστώς ετήσιας σύμβασης, τονίστηκε η ανάγκη εξεύρεσης λύσης στην εξέλιξη των συμβασιούχων συνοριακών φυλάκων σε διαφορετικό καθεστώς που θα δημιουργεί ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και θα άρει τις θεσμικές ανισότητες.

 Τέλος, αναλύσαμε θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν το σύνολο των συναδέλφων.

Ο κ. Βουλευτής εξήρε το σπουδαίο έργο των στελεχών των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης της Ελληνικής Αστυνομίας στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Διαβεβαίωσε τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης ότι θα βρίσκεται διαρκώς και ενεργά στο πλευρό των Συναδέλφων, που υπηρετούν στο τόπο μας καθώς και για τις δικές του παρεμβάσεις στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Υπουργείου και θα επιδιώξει την επίτευξη της ιδανικότερης λύσης τους.

                                                           Για το Δ.Σ

                            Ο Πρόεδρος                                      Ο Γ. Γραμματέας

                ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ           ΔΕΡΒΕΝΤΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis