Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:14 | 22/03/2023

Τη Δευτέρα 20/03/2023 πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στους νεοτοποθετηθέντες: Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. Αστέριο ΜΑΝΤΖΙΩΚΑ και Διευθυντή Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχο κ. Ιωάννη ΣΚΟΥΡΑ, όπου συζητήθηκαν προβλήματα που επικρατούν στη Νοτιοανατολική Αττική και άπτονται της αρμοδιότητάς τους.

Αφού ευχηθήκαμε σε αμφότερους καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα, αρχικά στον κ. Γενικό τέθηκε το μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών της Νοτιοανατολικής Αττικής και κυρίως των Τμημάτων Ασφαλείας αυτής.

Πρόσφατα τα Τμήματα Τάξης ενισχύθηκαν με άτομα που προορίζονταν για στελέχωση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), επομένως, στην παρούσα φάση βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση έναντι των Τμημάτων Ασφαλείας. Όμως, αυτό το γεγονός από μόνο του, δεν επιλύει οριστικά το πάγιο πρόβλημα έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών και την ποιότητα της παρεχόμενης αστυνόμευσης.

Εκτός λοιπόν της ενίσχυσης που πρέπει άμεσα να γίνει πράξη, ζητήσαμε να σταματήσει η διάθεση Αστυνομικών από τη Νοτιοανατολική Αττική προς τη Διεύθυνση Μεταγωγών και Δικαστηρίων, καθώς και σε άλλες Διευθύνσεις για μέτρα. Επίσης, κρίνεται αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η επαναξιολόγηση της φύλαξης στόχων (πολιτικού, κ.λπ. ενδιαφέροντος), καθώς η επικρατούσα κατάσταση έχει αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο τις Υπηρεσίες.

Όσον αφορά τη συνδρομή που παρέχει στη Γ.Α.Δ.Α. το Τμήμα Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, τέθηκε το θέμα της ασφαλείας που ανακύπτει όσον αφορά τα σταθερά σημεία φύλαξης σε πλατείες, όπως το Μοναστηράκι και η Ομόνοια. Επιπροσθέτως, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη διάθεση συνοδών σκύλων περιπολίας, αφενός για να μην υφίσταται κατασπατάληση της υπάρχουσας μικρής Δύναμης, αφετέρου για να είναι οι σκύλοι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αξιοποιηθούν επιχειρησιακά στα καθήκοντα - σκοπό που έχουν εκπαιδευτεί.

Ακόμη, ζητήσαμε την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, λόγω έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Χώρα μας, όταν μάλιστα όλες οι προβλέψεις κάνουν λόγο για προσέλευση ρεκόρ το φετινό καλοκαίρι. Ένεκα αυτού, αιτηθήκαμε από τον κ. Γενικό οι Αστυνομικοί του Αερολιμένα Αθηνών, να μην εκτελούν υπηρεσίες – μέτρα Τάξης στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών από αυτήν τη χρονική στιγμή και έπειτα, καθώς είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη η παρουσία τους στον Αερολιμένα, για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία αυτού. Αίτημα το οποίο ικανοποιήθηκε έπειτα από εντολή του κ. ΜΑΝΤΖΙΩΚΑ, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Στον Διευθυντή Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ομοίως επισημάναμε τα θέματα της υποστελέχωσης των Τμημάτων Ασφαλείας, της διάθεσης προσωπικού σε μέτρα εκτός Νοτιοανατολικής Αττικής και της φύλαξης μεγάλου αριθμού στόχων.

2 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 20 03 2023

Εν συνεχεία, την ίδια ημέρα, έλαβε χώρα συνάντηση με τον νεοτοποθετηθέντα Διευθυντή της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής Ταξίαρχο κ. Διονύσιο ΚΩΣΤΗ, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τους συναδέλφους μας στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής.

Αφού του ευχηθήκαμε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, ακολούθησε συζήτηση για τις ανάγκες όσων υπηρετούν στη συγκεκριμένη Υπηρεσία, με έμφαση να δίνεται στο θέμα διαχείρισης των αδειών του προσωπικού, αλλά και σχετικά με το πλήθος - ωράριο των νυχτερινών Ομάδων.

Οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα, με τους Ανώτατους Αξιωματικούς να διακατέχονται από θετική διάθεση για επίλυση των προβλημάτων και υποστήριξη των συναδέλφων, αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο που επιτελούν.

Η Ένωσή μας είναι πάντα παρούσα, παρακολουθώντας την κατάσταση στις Υπηρεσίες της Νοτιοανατολικής Αττικής και θα επανέλθει, στηρίζοντας και προασπίζοντας τα δικαιώματα όλων των μελών μας.

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis