Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:29 | 20/12/2023

Μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου τον Επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη κ. Μιχάλη Μπεκίρη και συνομίλησαν διεξοδικά για σειρά προβλημάτων που αφορούν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ.

Κατά την συνάντηση, αρχικά αναφερθήκαμε, με αφορμή τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα σε αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας, στην έξαρση της οπαδικής βίας, εντός και κυρίως εκτός των αγωνιστικών χώρων και αναλύσαμε τις  προτάσεις της Ένωσης, για λήψη αναγκαίων μέτρων καταπολέμησης αυτής και την άμεση απεμπλοκή των αστυνομικών δυνάμεων από τους ελέγχους στις θύρες των οργανωμένων οπαδών.

Διαβάστε επίσης

Στη συνέχεια αναλύσαμε τις προτάσεις μας για τη μεγάλη επιβάρυνση που έχουν επιφέρει οι εργασίες του «flyover» και το αδιανόητο κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί στην πόλη μας ένεκα αυτών, καθώς επίσης και το τεράστιο φόρτο που έχουν επωμιστεί οι ήδη υποστελεχωμένες αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν, επισημάναμε το μείζον πρόβλημα  με τις διάτρητες ενδοεπικοινωνίες της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίες δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό το έργο των αστυνομικών καθώς και την ανάγκη για εγκατάσταση ψηφιακών συστημάτων ενδοεπικοινωνίας.

Επιπρόσθετα αναφερθήκαμε στην επιτακτική ανάγκη, λόγω των αυξανόμενων ενόπλων περιστατικών, για εμπλουτισμό του αστυνομικού εξοπλισμού με επιπρόσθετα μέσα κλιμάκωσης, καθώς και την πολυδιαφημιζόμενη τοποθέτηση καμερών.

Επιπλέον αναλύσαμε διεξοδικά την πρόταση της Ένωσης για ετήσιο προληπτικό ιατρικό έλεγχο του αστυνομικού προσωπικού καθόσον καθίσταται αδιαμφησβήτητο ότι το επάγγελμα του αστυνομικού είναι εξαιρετικά στρεσογόνο.

Τονίσαμε, την αναγκαιότητα αύξησης και εξέλιξης των αστυνομικών εκπαιδεύσεων με την χρήση νέων μεθόδων κυρίως για τις επιχειρησιακές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ,  καθώς και την δημιουργία σύγχρονων σκοπευτηρίων και κτηρίων εκπαίδευσης.

Κλείνοντας, θέσαμε το πάγιο και κυριότερο αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, σχετικά με την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας των αστυνομικών.

Με αυτή την συνάντηση κλείνει ένας κύκλος με όλους τους θεσμικούς και πολιτικούς φορείς της πόλης. Αναμένουμε να προωθηθούν όλες οι απαραίτητες τομές και αλλαγές που απαιτούνται για μια σύγχρονη αστυνομία στην πράξη και όχι στην θεωρία.

Ως Ένωση θα συνεχίσουμε τις θεσμικές συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, θέτοντας ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ.

Θεσσαλονίκη, 20 Δεκεμβρίου 2023

         

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis