Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:59 | 30/04/2023

    Γνωρίζεται ότι το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 αντιπροσωπεία της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Α.Μ.Θ., πραγματοποίησε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θεσμική - εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ Λάζαρο.

    Η αντιπροσωπεία απαρτίζονταν από τον Πρόεδρο της Ένωσής μας Αστυνόμο Α΄ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ Άγγελο, καθώς και τον Αντιπρόσωπο της Ε.Α.Α.Μ.Θ. στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών και Β΄ Αντιπρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α, Αστυν. Υποδιευθυντή ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗ Αναστάσιο.

    Οι εκπρόσωποι της Ένωσής μας, αρχικά μετέφεραν τα συγχαρητήρια και τις θερμές ευχές όλων των μελών μας στον νέο Αρχηγό του Σώματος και του ευχήθηκαν  καλή δύναμη και επιτυχία στην κορυφή της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, καθώς και ευόδωση των στρατηγικών στόχων για μια καλύτερη Αστυνομία προς όφελος του πολίτη, αλλά με σεβασμό στα δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου αστυνομικού.

    Στο πλαίσιο της καθ'ολα εποικοδομητικής συζήτησης, έγινε ειδική μνεία των θεμάτων που απασχολούν την τρέχουσα περίοδο το συνδικάτο μας σε θεσμικό, οικονομικό και ασφαλιστικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό εκφράστηκε η ικανοποίηση των μελών μας από την πρόσφατη θέσπιση νέων οργανικών θέσεων στους βαθμούς του Υποστρ/Ταξ/Α-Δ, που συνδυαστικά με τις λοιπές τροποποιήσεις του βαθμολογίου των Αξιωματικών, επιλύεται το  χρονίζον πρόβλημα βαθμολογικής στασιμότητας και μη εξέλιξης της επετηρίδας, με την θέση σε ισχύ του νέου Π.Δ. 43/2023.

Ακολούθως, τέθηκαν και τα ειδικότερα ζητήματα αστυνομικής φύσεως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, με έμφαση στην ουσιαστική και έμπρακτη αναγνώριση του υψίστης εθνικής σημασίας αγώνα των αστυνομικών μας για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών, καθώς και για τη γενικότερη διασφάλιση της τάξης, ασφάλειας και κοινωνικής ειρήνης των πολιτών.

Ο κ. Αρχηγός, που έλκει την καταγωγή του από περιοχή της περιφέρειάς μας, κατέχει πλήρη επιχειρησιακή και επιτελική εμπειρία και είναι γνώστης των θεμάτων που απασχολούν το προσωπικό του Σώματος. Επ’ ευκαιρία, για ακόμη μια φορά εξέφρασε την ισχυρή του βούληση για επίλυση αυτών σε βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ανάλογα των προτεραιοτήτων του Αρχηγείου, ενώ συνάμα δήλωσε ότι επιθυμεί την αρμονική συνεργασία με την Ένωσή μας αλλά και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις γενικότερα, ως δημοκρατική προϋπόθεση για την επιτυχή εκπλήρωση της αποστολής του Σώματος.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ένωσής μας, επέδωσε στον κ. Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. τιμητική πλακέτα, με το έμβλημα της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis