Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:39 | 01/11/2023

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη είχε σήμερα 1 Νοεμβρίου 2023 ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν θέματα τα οποία σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό γραφειοκρατικών διαδικασιών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως η ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών για τις πανελλήνιες εξετάσεις, η απεμπλοκή της Αστυνομίας από την επίδοση των δικογράφων καθώς και η απόκτηση δικτύου wifi στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας και των σχολών αυτής. Όπως έχουμε επισημάνει και σε παλιότερη ανακοίνωση μας η Ελληνική Αστυνομία πρέπει άμεσα να μετασχηματιστεί από Αστυνομία του "Αραμπά"  σε Αστυνομία της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Για το λόγο αυτό πρέπει όλοι να βοηθήσουμε, ο καθένας με τον τρόπο του, προκειμένου να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που κρατούν το Σώμα πίσω σε άλλες εποχές. Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές και δυνατότητες αρωγής από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προς την Ελληνική Αστυνομία σχετικά με τη χρήση εργαλείων ΑΙ (τεχνητής νοημοσύνης) στην εν γένει λειτουργία της.

Ο κ. Υφυπουργός, από την πλευρά του, αναγνώρισε τη ρεαλιστικότητα των αιτημάτων και επιχειρημάτων που αναπτύξαμε και μας γνώρισε ότι, σε συνεργασία και με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, θα επιλυθούν άμεσα όσα προβλήματα άπτονται των αρμοδιοτήτων τους. Τόνισε δε, ότι θεωρεί υποχρέωση της πολιτείας την ενίσχυση των λειτουργιών της Ελληνικής Αστυνομίας στο επίπεδο της ψηφιακής μετάβασης και μας ζήτησε να διαβιβάσουμε σε όλο το προσωπικό το σεβασμό και την εκτίμηση του για το έργο το οποίο νυχθημερόν επιτελούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αστυνομικοί.

Ως Ομοσπονδία, γνωρίζοντας το ήθος, την ποιότητα και την εργατικότητα που διακρίνει τον κ Υφυπουργό, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τόσο τον ίδιο όσο και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ταχύτητα εξεύρεσης λύσης στα αιτήματά μας. Συνεχίζουμε αταλάντευτα τη δράση μας, χωρίς κραυγές και άσκοπα επικοινωνιακά τεχνάσματα προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα του αστυνομικού προσωπικού, να αναγνωρισθεί η ποιότητα και το εύρος της προσφοράς του και να μεγιστοποιηθεί το αίσθημα ασφαλείας και κοινωνικής γαλήνης στους Έλληνες πολίτες.  

 2021 03 poaxia no ypografes

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis