Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
15:39 | 19/07/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Α.Ε.Φ.

ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Η Ομοσπονδία μας παρακολουθεί με θεσμικό ενδιαφέρον τις εξαγγελίες που φέρεται από μερίδα ΜΜΕ να διατύπωσε ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Μηταράκης και αφορούν τον τρόπο πρόσληψης στη Ελληνική Αστυνομία, το μέλλον της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και άλλες αποφάσεις που σχετίζονται με παρεμβάσεις αστυνόμευσης στο τομέα των τροχονομικών παραβάσεων, κατανοώντας τις πρώτες αντιδράσεις των Ενώσεων μας.

Όπως είναι γνωστό, την 26 Ιουλίου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΑΕΦ θα πραγματοποιήσει την πρώτη συνάντηση του με τον νέο Υπουργό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προφανώς αυτή η συνάντηση εκτός των άλλων θα αποτελέσει ευκαιρία προσέγγισης των παραπάνω σοβαρών θεμάτων, όπως και όλων των υπολοίπων χρονιζόντων αιτημάτων μας.

Είναι προφανές ότι θεσμικά, οικονομικά, εργασιακά θέματα που αφορούν τις χιλιάδες αστυνομικών (Ειδικών Φρουρών ή προερχόμενων εξ αυτών) θα αποτελέσουν τον κύριο κορμό της συνάντησης μας .

Παράλληλα, για το θεσμικό μέλλον των νέων συναδέλφων Ειδικών Φρουρών που προσλήφθηκαν για την αστυνόμευση ορισμένων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και το υφιστάμενο αμφιλεγόμενο εργασιακό καθεστώς, αποφασίστηκε με την αιγίδα της Ομοσπονδίας μας ,να πραγματοποιηθούν μετά το πέρας των αδειών, από τις Ενώσεις Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας , συνελεύσεις με σκοπό να ληφθούν σχετικές αποφάσεις όπως και ενδεχόμενες αποφασιστικότερες Συνδικαλιστικές δράσεις . Άλλωστε είχε αποτελέσει δέσμευση μας η άμεση κίνηση των διαδικασιών αμέσως μετά τις Εθνικές εκλογές.

Οι νέοι αυτοί ειδικοί φρουροί αποτελούν κομμάτι του σώματος μας που με κάθε δυνατή προσπάθεια θα αποκαταστήσουμε κάθε είδους αδικία σε βάρος του.

Επίσης παράλληλα με την αιγίδα της Ομοσπονδίας μετά το πέρας των θερινών αδειών να πραγματοποιούν κατά τόπους Συνελεύσεις με θέμα η Δίκυκλη Αστυνόμευση σε σχέση με τον σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα και την αναγνώριση από την πολιτεία των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας της. Δέον αποτελεί να παραχθούν κι από εκεί δυναμικές αποφάσεις και δράσεις .

Με την ίδια διαδικασία θα προσεγγίσουμε τα ζητήματα όλων των υπηρεσιών.

Η Ομοσπονδία μας πλέον, σε πλήρη σύσταση και Συνδ. Οργάνωση πραγματοποιεί τα πρώτα της βήματα, σας καλούμε όλοι να την πλαισιώσετε να την στηρίξετε με στόχο να κάνει τη διαφορά καταφέρνοντας αποτελέσματα για όλους !

Η Ομοσπονδία μας δεν μπορεί να μείνει απαθής μπροστά στη τεράστια δοκιμασία των συμπολιτών μας που πλήττονται από την καταστροφική πυρκαγιά που παρασύρει στις φλόγες τις περιουσίες τους ! Ηρωικό παρόν δίνουν ξανά στο πεδίο, μαζί με τους πυροσβέστες και οι συνάδελφοι μας που με αυτοθυσία και υπερπροσπάθεια σώζουν ζωές και περιουσίες !

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis