Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:19 | 24/02/2024

Απογευματινές  ώρες της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου 2024 στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Προέδρου μας κ. Σταυρούλας ΤΖΑΤΖΑΝΑ, του Αντιπροέδρου μας κ. Ευστάθιου ΚΑΤΡΑΝΙΔΗ, του Γενικού Γραμματέα μας κ. Νικολάου ΚΟΥΜΑΝΙΔΗ και της Ταμία μας κ. Λαμπρινής ΔΟΜΒΡΙΔΟΥ,   με τον νεοτοποθετηθέντα  Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο ΣΟΥΛΙΩΤΗ.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αρχικά του υποβλήθηκαν τα θερμά συγχαρητήρια του Διοικητικού μας Συμβουλίου  για την πρόσφατη προαγωγή του και την τοποθέτησή του στη θέση του Αστυνομικού  Διευθυντή Ροδόπης.

 

Στη συνέχεια ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκε  από πλευράς μας, σφαιρική ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν τα μέλη μας.

 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο απαράδεκτο φαινόμενο του  ολοένα  αυξανόμενου αριθμού  οφειλομένων ημερήσιων αναπαύσεων, από τις Υπηρεσίες της Δ.Α. Ροδόπης, στα μέλη μας.  Τονίστηκε η  έντονη δυσαρέσκεια του Δ.Σ. της Ένωσής μας και η πρόθεσή μας  να ασκήσουμε  κάθε νόμιμο μέσο  – συμπεριλαμβανομένων  και των ένδικων – προκειμένου για την διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων  των μελών μας. Ζητήθηκε από τον κ. Διευθυντή να εποπτεύσει ο ίδιος την χορήγηση  όλων των οφειλομένων ημερήσιων αναπαύσεων στα μέλη μας,  από τους Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δ.Α. Ροδόπης εντός σύντομου χρονικού διαστήματος.

 

Επίσης ενημερώσαμε ότι δεν θα ανεχτούμε να συνεχίζονται φαινόμενα διάθεσης ενός μόνο αστυνομικού (στερούμενου πληρώματος ) για εκτέλεση εποχούμενης περιπολίας κατά παράβαση των διατάξεων του αρθ.77 παρ.3 εδαφ. α΄ του Π.Δ. 141/91, όπως αυτά μας καταγγέλθηκαν από μέλη μας .

 

Τέλος συζητήθηκε αναλυτικά η επανεμφάνιση του προβλήματος να παραμένει για μακρά χρονικά διαστήματα μεγάλος αριθμός ποινικών κρατουμένων - οι οποίοι  προορίζονται για τις Φυλακές Κομοτηνής -  στα κρατητήρια του Α.Τ. Κομοτηνής, εξαιτίας της άρνησης παραλαβής αυτών από το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής, παραβιάζοντας έτσι την σχετική νομοθεσία. Ζητήθηκε  η παρέμβαση του κ.Διευθυντή προς κάθε αρμόδια Αρχή για την επίλυση του προβλήματος.

Ο κ. Διευθυντής επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε  όσο και για τις προτάσεις μας προς επίλυση αυτών και δεσμεύτηκε  να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα και με τις δύο πλευρές να εκφράζουν την πρόθεσή τους για διαρκή μεταξύ τους συνεργασία με γνώμονα πάντα τόσο την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων  των συναδέλφων μας, όσο και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στην τοπική κοινωνία.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας απευθύνει στον κ. Διευθυντή,  τις  ειλικρινείς μας ευχές για υγεία και δύναμη στο δύσκολο έργο του, αναμένοντας να σταθεί  όντως αρωγός και υποστηρικτής στον διαρκή αγώνα μας.

 

                                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα

6975601800

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΜΑΝΙΔΗΣ Νικόλαος

6945021214 

 

 

 

 

           

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis