Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Στέφανος Κασσελάκης
19:14 | 31/01/2024

Με τον πρέσβη της Γερμανίας, Αντρέας Κιντλ, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με τον οποίο συνομίλησαν «για την ελληνική οικονομία και τον τρόπο με τον οποίο διανέμονται τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, όπως και για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων και τη συμμετοχή της Γερμανίας, ως τιμώμενη χώρα, στη φετινή ΔΕΘ». 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, «ανέδειξε το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων, αναφερόμενος στην Έκθεση-Πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Απριλίου του 2019. Ειεσήμανε επίσης την ανάγκη για μια δίκαιη ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική υπογραμμίζοντας τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη νέα Συμφωνία Μετανάστευσης και Ασύλου που διατηρεί το βάρος φιλοξενίας στις χώρες πρώτης υποδοχής».

Διαβάστε επίσης

Τόνισε παράλληλα την ανάγκη η πρόοδος των ευρωτουρκικών σχέσεων να συνδέεται σταθερά με την πρόοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, βάζοντας σε αυτό το πλαίσιο και το ζήτημα των Eurofighter. 

Ο κ. Κασσελάκης «επισήμανε την ανάγκη να στηριχθεί ενεργά η ευρωπαϊκή διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια και να υπάρξουν ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες ειρήνης στη βάση του διεθνούς δικαίου στην Ουκρανία και στην Παλαιστίνη».

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για την προοπτική τής ανόδου τής Ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις για την ΕΕ και την προάσπιση του κράτους δικαίου στα κράτη μέλη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι τομεάρχες Εξωτερικής Πολιτικής Ρένα Δούρου και Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Παυσανίας Παπαγεωργίου και ο διπλωματικός σύμβουλος Ευάγγελος Καλπαδάκης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis