Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ε.ΑΣ.Υ.Α
21:04 | 02/12/2023

Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών συναντήθηκε την Παρασκευή 01/12/2023 με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

    Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν ο εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας που θα συνεισφέρει τα μέγιστα ως προς την κατεύθυνση της καλυτέρευσης των συνθηκών εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Διαβάστε επίσης

Προς τούτο, το Προεδρείο της Ε.ΑΣ.Υ.Α. κατέθεσε τα κάτωθι:

α. Απαγκίστρωση των Αστυνομικών από τις επιδόσεις δικογράφων (χρόνιο αίτημά μας προ της ψήφισης της ισχύουσας νομοθεσίας, σχετ. υπ’ αριθ.  305/13 από 30/03/2022 ανακοίνωσή μας με τη συνημμένη σε αυτή αλληλογραφία), αφού παρά την ισχύ του ν. 4937/22, η ΕΛ.ΑΣ. παρανόμως συνεχίζει να τα επιδίδει. Τα συναρμόδια Υπουργεία (Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης) οφείλουν να προβούν στην έκδοση των απαραίτητων εγκυκλίων, καθώς και σε οποιαδήποτε ενδεδειγμένη ενέργεια προκειμένου να εφαρμοστεί η ψηφισμένη από το Κοινοβούλιο Νομοθεσία.

β. Βεβαίωση παραβάσεων Κ.Ο.Κ. με τη χρήση τεχνικών μέσων.

γ. Επαναλειτουργία και εκσυγχρονισμός του συστήματος αναγνώρισης στοιχείων κυκλοφορίας οχημάτων (αναγνώριση κλεμμένων οχημάτων, αναγνώριση ατόμων με διωκτικές αποφάσεις κ.λ.π.).

δ. Ψηφιοποίηση και συγχρονισμός των ηλεκτρονικών μέσων του Κέντρου Επιχειρήσεων (εκφωνητές) με τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά μέσα των περιπολικών (car pc – tablet) ώστε το πλήρωμα κάθε περιπολικού να ολοκληρώνει την αναφορά συμβάντων ηλεκτρονικά με τη λήξη της υπηρεσίας και ο πολίτης να έχει άμεσα τη δυνατότητα παραλαβής αντιγράφων και βεβαιώσεων.

    Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών φρονούμε ότι οι προτάσεις για την αναβάθμιση της ψηφιακής τεχνολογίας που κατατέθηκαν στον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό τόσο τους αστυνομικούς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, όσο και τους πολίτες αφού θα εξυπηρετούνται άμεσα, με ταυτόχρονη εξάλειψη περιττής υπηρεσιακής αλληλογραφίας.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis