Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 06/06/2023

Μία ανάρτηση που έγινε στο Instagram από προφίλ που διαφημίζει πάρτι χλιδής ήταν αυτή που σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία και οδήγησε στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε βίλα όπου διασκέδαζαν 300 άτομα στη Μύκονο.

Η επίμαχη ανάρτηση προανήγγειλε πάρτι που θα γινόταν στις 3 Ιουνίου (ημέρα Σάββατο). Η τοποθεσία ήταν μυστική και έτσι κανείς δεν ήξερε που θα λάμβανε χώρα, παρά μόνο οι διοργανωτές. Ο λόγος που δεν γραφόταν η τοποθεσία ήταν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ότι αφενός δημιουργούνταν ένα μυστήριο γύρω από το «event» και αφετέρου θα ήταν δύσκολο για τις Αρχές να το εντοπίσουν.

Διαβάστε επίσης

Αυτό που έγραφε η ανάρτηση ήταν μία ώρα (00:08) και τη φράση «dress code: aerial techno». Έτσι, η Αστυνομία είχε έγκαιρα την πληροφορία ότι κάποια βίλα του νησιού θα μετατρεποταν για ένα βράδυ σε «κλαμπ». Η οργάνωση του σχεδίου φαίνεται από το γεγονός ότι συνελήφθησαν οχτώ εργαζόμενοι, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βραχιολάκια εισόδου με το διακριτικό σήμα του πάρτι. Όταν δηλαδή έμπαιναν οι προσκεκλημένοι έπαιρναν το βραχιολάκι τους.

mikonos sillipseis eyrimata

Το βράδυ του Σαββάτου οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν να σχεδιάζουν την επιχείρηση μετά από μία νέα ανάρτηση στον επίμαχο λογαριασμό στο Instagram. Η ανάρτηση έγινε στις 20.08 (βράδυ Σαββάτου) - δηλαδή μόλις τέσσερις ώρες πριν την έναρξη του πάρτι- και έδινε τη μέχρι τότε μυστική τοποθεσία. Συγκεκριμένα δόθηκαν στο κοινό οι συντεταγμένες της βίλας. Πρόκειται για μία εξαιρετικά ακριβή βίλα στην περιοχή «Φανάρι».

Σύλληψη γνωστού επιχειρηματία

Όταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί οι εργαζόμενοι και ο κόσμος κατάλαβε ότι το πάρτι έχει τελειώσει. Αμέσως χαμήλωσαν τη μουσική, ενώ οι θαμώνες άρχισαν να ανησυχούν για τη συνέχεια. Και αυτό γιατί κάποιοι ήξεραν ότι θα βρεθούν ναρκωτικά. Οι περισσότεροι από τους 300 θαμώνες ήταν Έλληνες, ενώ υπήρχαν και κάποιοι τουρίστες (ωστόσο σημαντικά λιγότεροι).

Η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες στον γνωστό επιχειρηματία που φέρεται ως διοργανωτής, σε 8 εργαζομένους στον χώρο, όπως και στην προσωρινά υπεύθυνη του χώρου.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο δωμάτιο διαμονής του επιχειρηματία εντοπίστηκε μικροποσότητα ναρκωτικών και το ποσό των 5.000 ευρώ. Στους υπόλοιπους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήρες σύστημα αναπαραγωγής-ενίσχυσης ήχου και ελέγχου φωτορυθμικών, κοκαΐνη βάρους 21,5 γραμμαρίων, 4 φιξάκια κοκαΐνης και 3 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης, επιμελώς κρυμμένα στον υπαίθριο χώρο της βίλας, ουσίες άγνωστης χημικής σύστασης βάρους 4 γραμμαρίων και βραχιολάκια εισόδου με διακριτικά του πάρτι.

Η αναφορά της Αστυνομίας

«Περί ώρα 02:00 της 04/06/2023 , με την συνδρομή εκπροσώπου της δικαστικής εξουσίας, διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα: Από μεγάλη απόσταση ακούγονταν μετάδοση μουσικής σε πολύ δυνατή ένταση προερχόμενη από τον υπαίθριο χώρο της εκεί κατοικίας, διαταράσσοντας την κοινή ησυχία των περιοίκων. Κατά την είσοδο στον υπαίθριο – ανοιχτό χώρο της κατοικίας, διαπιστώθηκε να μεταδίδεται μουσική προερχόμενη από στερεοφωνικό συγκρότημα, συνδεδεμένο με ενισχυτές και ηχεία μεγάλου μεγέθους. Συναφώς, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν σε λειτουργία παλλόμενα φώτα διαφόρων χρωμάτων, φωτορυθμικά και λέιζερ, τα οποία είχαν εγκατασταθεί σε μεταλλικές ράγες, περιμετρικά του ανοιχτού χώρου της κατοικίας.

Επίσης, υπήρχαν κινητοί πάγκοι (μπαρ) επί των οποίων, γίνονταν επεξεργασία, διαχείριση και παρασκευή αλκοολούχων ποτών, κοκτέιλ και ροφημάτων, για τελική κατανάλωση από τους παρευρισκόμενους. Από τους ίδιους κινητούς πάγκους (μπαρ) διατίθονταν επίσης συσκευασμένα - εμφιαλωμένα ποτά και αναψυκτικά τα οποία είχαν μεταφερθεί στον εν λόγω χώρο για σερβίρισμα και τελική διάθεση. Η ως άνω επεξεργασία και διάθεση, γινόταν δίχως τήρηση των διαδικασιών υγιεινής και ασφάλειας των ποτών, κοκτέιλ και ροφημάτων που παρασκεύαζαν ή διαχειρίζονταν εκεί. Όλα τα ανωτέρω είχαν ως αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί, εν τοις πράγμασι, ο χώρος της κατοικίας, σε υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων – κέντρο διασκέδασης. Η ένταση του ήχου που εκπέμπονταν και το ύψος της συχνότητας ήταν τόσο μεγάλα, ώστε να προκαλείται διατάραξη της κοινής ησυχίας των περιοίκων, σε μεγάλη απόσταση από την εν λόγω κατοικία».

Αλέξανδρος Καλαφάτης

ieidiseis.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis