Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:00 | 03/12/2023

Επιμέλεια: ΚΑΡΔΙΑΣΜΕΝΟΣ Μιχαήλ, ΤΣΟΚΑΝΑΡΙΔΗΣ Ιωάννης, ΦΩΤΗΣ Βασίλειος, ΑΛΕΞΙΟΥ Κωνσταντίνος, ΔΟΥΒΛΗΣ Απόστολος, ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Βασίλειος, ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Σπυρίδων, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Σπυρίδων, ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γεώργιος, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεώργιος, ΤΖΕΡΑΒΙΝΗΣ Σπυρίδων, ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Παντελής, ΜΠΟΝΙΑΣ Γεώργιος, ΓΑΤΣΑΣ Ιωάννης, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Δημήτριος, ΜΠΑΝΤΙΑΚΑΣ Θωμάς, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Αναστάσιος, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος

Η Φωνή της Υ.ΜΕ.Τ.

 

  • Ενώ είχε διατυπωθεί το αίτημα μας για χορήγηση στους νεοεξερχόμενους συναδέλφους μας με υπηρεσιακά καλοκαιρινά τύπου πόλο μπλουζάκια πριν την έναρξη της καλοκαιρινής  περιόδου, παρά ταύτα δεν εισακούστηκε το ανωτέρω αίτημα μας και οι νέοι συνάδελφοι προέβησαν υποχρεωτικά στην αγορά αυτών με ιδία έξοδα. Η δε ομοιομορφία της στολής ως συνέπεια των ανωτέρω δεν συνάδει με τις διαταγές της Υπηρεσίας.
  • Θελουμε να ευχαριστήσουμε τον Α-508 διότι ενώ εκτελούσε καθήκοντα διοικητή ΔΑΕΑ μετέβη μαζί με μέλος του ΔΣ της Ένωσης μας στο Υπουργείο Εσωτερικών και έλυσε το πρόβλημα της χρήσης των τουαλετών του Υπουργείου από τους συναδέλφους.
  • Συγχαρητήρια στην Α-333 ΔΙΜΕΤ για την άμεση επέμβαση της σε δυο περιστατικά που αφορούσαν την σύλληψη ατόμων με μαχαίρι στην μια περίπτωση και στη σύλληψη ατόμου με αεροβόλο πιστόλι στην άλλη στην πλατεία Μοναστηρακίου. Επιπρόσθετα, συγχαίρουμε την Α-331,καθώς συνέλαβε επ αυτοφώρω γυναίκα στην πλατεία Συντάγματος, που είχε προβεί σε αφαίρεση πορτοφολιού από τουρίστες.
  • Ειχε ληφθεί απόφαση για διάθεση διμοιρίας στον Λόφο Στρέφη με χρονικό ορίζοντα 6 μηνών με τα έργα να υπολογίζονται ότι θα περατωθούν τον Μάϊο. Ωστόσο, διανύουμε ήδη τον Οκτώβριο με το πέρας των εργασιών της ανάπλασης να αιωρείται! Το μόνο βέβαιο είναι η παραμονή διμοιρίας στο σημείο,  ενώ δεν συνάδει με το αντικείμενο της η φύλαξη λαμαρινών και δέντρων.
  • Για άλλη μια φορά χρησιμοποιήθηκαν διμοιρίες στις οποίες οι συνάδελφοι μας επέδειξαν ιδιαίτερη αίσθηση του καθήκοντος και αυταπάρνηση κατέβαλαν τα δέοντα κατά την εκδήλωση των πυρκαγιών στον νόμο Αττικής. Με τα πενιχρά μέσα που φυσικά είχαν στην διάθεση τους. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στις εσωτερικές μεταθέσεις της ΓΑΔΑ υπήρχαν αστυνομικοί που ενώ επιθυμούσαν την μετάθεση τους στην ΔΑΕΑ, το αίτημα τους απορρίφθηκε με άμεση συνέπεια την περαιτέρω υποστελέχωση της υπηρεσίας μας.
  • Το προμήνυμα της άσκοπης διάθεσης των διμοιριών έγινε ορατό την καλοκαιρινή περίοδο, όταν οι διμοιρίες διατάχθηκαν να εκτελέσουν υπηρεσία σε φιλικούς αγώνες. Με την έναρξη της κανονικής περιόδου η διάθεση των δυνάμεων έχει  υπερδιπλασιαστεί σε κάθε γήπεδο, με την διάρκεια της υπηρεσίας μας να έχει υπερβεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο οκτάωρο, με αποτέλεσμα την άνευ λόγου εξάντληση του προσωπικού.
  • Επίσης έχει παρατηρηθεί ως φαινόμενο η βία στα γήπεδα τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων με την πλειονότητα αυτών να γίνονται εκτός. Για παράδειγμα σε <<δολοφονικά>> ραντεβού οπαδών σε άλση, καφετέριες και σε συνδέσμους οι οποίοι λειτουργούν παράνομα ακόμα.
  • Θα θέλαμε να <<παρακαλέσουμε>>τις κοινωνικές ομάδες φοιτητών, μαθητών, συνδικάτων και οργανώσεων να μη πραγματοποιούν συγκεντρώσεις-συναθροίσεις κατά τις ημέρες Πέμπτη και Σαββατοκύριακα, καθώς το σύνολο των διμοιριών βρίσκεται αφιλοκερδώς στην διάθεση ιδιωτικών ΠΑΕ.
  • Επιπλέον η κατάσταση των υπηρεσιακών λεωφορείων μετά τη ανακατασκευή γίνεται ολοένα και πιο τραγική. Δεν έχουμε καταντήσει κουραστικοί αλλά γραφικοί με την αναφορά μας στο συγκεκριμένο ζήτημα.
  • Σε αδιάφορο ευρωπαϊκό παιχνίδι που έλαβε χώρα στο γήπεδο <<Γεώργιος Καραϊσκάκης>> παρά την μεγάλη δύναμη που είχε διατεθεί από την υπηρεσία μας, δεν δόθηκαν οι κατάλληλες εντολές κατά την επίθεση που δέχτηκαν οι ανωτέρω δυνάμεις με αποτέλεσμα τον τραυματισμό συναδέλφου μας.
  • Αναρωτιόμαστε με ποιον τρόπο θα βρίσκονται τόσες πολλές δυνάμεις στο σημεία που ορίζει η ΓΑΔΑ μετά το πέρας των εκλογών, προκειμένου να τηρείται το προβλεπόμενο ωράριο και ταυτόχρονα να διασφαλίζονται οι προβλεπόμενες ημερήσιες αναπαύσεις των συναδέλφων μας, με τέτοιο τρόπο ώστε να καθίσταται επαρκής ο αριθμός των ατόμων ανά διμοιρία.

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis