Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:29 | 23/09/2023

 Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες (21-9-2023), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση με σκοπό την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου» (STREET CRIMES), στις περιοχές Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Ακρόπολη, Αγίου Δημητρίου, Ομόνοια κ.α.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, με την παρουσία δικαστικών λειτουργών, συνελήφθησαν συνολικά 8 άτομα και εξιχνιάστηκαν 17 κλοπές και 12 ληστείες.

Διαβάστε επίσης

Πιο αναλυτικά:

Σύλληψη μέλους συμμορίας για ληστείες

Διακριβώθηκε η δράση συμμορίας, τα μέλη της οποίας από τον Ιούνιο του 2023, διέπραξαν συνολικά 11 ληστείες στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός μέλος της συμμορίας, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται και το έτερο μέλος της.

Σύλληψη 3 αλλοδαπών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί για άτομα που εντός των οικιών τους στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα και των Πατησίων αποθήκευαν προϊόντα προερχόμενα από εγκληματικές ενέργειες.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,
  • πλήθος αντικειμένων που προέρχονται από κλοπές (όπως κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α.) και
  • 24 ναρκωτικά δισκία

Σύλληψη 3 ημεδαπών, μελών συμμορίας που διέπραξαν ληστεία στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων για άτομα που εμπλέκονται σε ληστεία που έλαβε χώρα στα μέσα του μήνα Αυγούστου 2023 σε βάρος 2 ανηλίκων στον Άγιο Δημήτριο, επετεύχθη η ταυτοποίηση και ο εντοπισμός των κατηγορουμένων.

Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί και ταυτοποιήθηκε και αναζητείται συνεργός τους.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων,
  • -2- ξύλινα ρόπαλα και
  • -2- μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.

Σύλληψη 51χρονου ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν στην περιοχή της Κυψέλης, 51χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 5 καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ενδοοικογενειακή βία.

Εξιχνιάστηκαν 7 κλοπές από καταστήματα, 7 κλοπές από το εσωτερικό οικιών και 5 κλοπές από το εσωτερικό οχημάτων και υποβλήθηκαν οι αντίστοιχες δικογραφίες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis