Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικοι_intimenews
18:21 | 08/11/2023

Πράξη γίνεται η δέσμευση του πρωθυπουργού για την επιστροφή 1500 -2000 αστυνομικών από τη φύλαξη υψηλών προσώπων στις υπηρεσίες τους, δήλωσε στον Talk Radio και τους Ντίνα Μόσχου και Δημήτρη Αλφιέρη ο γενικός γραμματέας ομοσπονδίας αστυνομικών και ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος και διευκρίνισε πως υπάρχουν ορισμένες ενστάσεις από πρόσωπα που επιβαρύνονται προσωπικά με τη μισθοδοσία των αστυνομικών, οι οποίες έχουν γίνει δεκτές και αφορούν σε περιπτώσεις μετρημένες στα δάχτυλα.

Ο Στράτος Μαυροειδάκος πάντως επεσήμανε πως η επιστροφή των 2000 αστυνομικών δεν θα λύσει το πρόβλημα της αυξημένης παραβατικότητας αλλά τελειώνει με την ομάδα ΔΙΑΣ που είναι η μόνη υπηρεσία πρώτης γραμμής.

Διαβάστε επίσης

Ο γ.γ της ομοσπονδίας άφησε αιχμές κατά ορισμένων προσώπων που επιθυμούν να καταργηθεί η συγκεκριμένη ομάδα την οποία αγαπά ο κόσμος , την έχει αποδεχτεί και την εμπιστεύεται.

Ο κ. Μαυροειδάκος αναφέρθηκε στα προβλήματα υποστελέχωσης ορισμένων αστυνομικών τμημάτων σε Ηλιούπολη και Δυτική Αττική, όπου ελλείψη αξιωματικού υπηρεσίας, τα τμήματα είναι κλειστά το βράδυ.

Αν και όπως είπε στην αστυνομία υπηρετούν συνολικά 50.000, οι  μάχιμοι είναι μόλις 20.000 εκ των οποίων στις δύσκολες υπηρεσίες υπολογίζονται σε λιγότερους από 4000. 

Καταλήγοντας ο κ. Μαυροειδάκος επανέλαβε πως το καλύτερο σύστημα αστυνόμευσης παραμένει η  ομάδα ΔΙΑΣ ενώ πολλά προβλήματα θα λυθούν και με τη χρήση-λειτουργία των καμερών.

Πηγή:   newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis